MİAD'tan Malatya için birlik ve yatırım çağrısı

MİAD Malatya Şubesi, başkan Rıdvan Budak liderliğinde ilk yönetim kurulu toplantısını yaparak deprem sonrası ekonomik ve sosyal toparlanma planlarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 18.08.2026 09:53
Güncelleme Tarihi: 18.08.2026 10:09

MİAD'tan Malatya için birlik ve yatırım çağrısı

MİAD Malatya şubesi ilk yönetim kurulunu tamamladı

Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Malatya Şubesi, yeni seçilen Şube Başkanı Rıdvan Budak öncülüğünde ilk yönetim kurulu toplantısını geniş katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda kentin 6 Şubat depremleri sonrası yeniden ayağa kalkması için atılması gereken adımlar, yatırım olanakları ve sosyal projeler detaylı biçimde ele alındı.

Toplantıda öncelikler:

Yönetim kurulu, imar süreci, ekonomik canlanma ve kentin ticari dokusunun güçlendirilmesini öncelik olarak belirledi. Katılımcılar, şehir merkezinde oluşmaya başlayan çarşı dokusunun desteklenmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Toplantıda ayrıca devletimizle birlikte sivil toplum kuruluşlarının da aktif rol alacağı; sosyal, kültürel ve ekonomik katkıların artırılacağı ifade edildi.

Gurbetteki iş insanlarına çağrı:

Toplantı sonrası konuşan Rıdvan Budak, derneğin önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği projeleri ve beklentilerini paylaştı. Budak, MİAD’ın hedefini net şu sözlerle dile getirdi: "MİAD olarak Malatya’da birlik ve beraberliği sağlayıp dışarıdaki iş insanlarımızı tekrar memleketimize davet edeceğiz". Ayrıca, "İş insanlarımızın tekrar Malatya’ya dönmeleri yolunda tüm gayretimizi ve çabamızı sarf edeceğiz." diyerek dönüşü teşvik edecek somut adımların atılacağını belirtti.

Şube yönetimi, deprem sonrası kentin toparlanmasında sivil toplum ve özel sektör iş birliğinin önemine dikkat çekti; atılacak adımların kısa ve orta vadede somut projelere dönüşmesi hedefleniyor.

MİAD’DAN MALATYA İÇİN 'BİRLİK VE YATIRIM' VURGUSU

MİAD’DAN MALATYA İÇİN 'BİRLİK VE YATIRIM' VURGUSU

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.