Mevsim Geçişlerinde Çocuklarda Hastalık Artışı: Uzm. Dr. Esra Kilim’den Uyarılar

Uzm. Dr. Esra Kilim, mevsim geçişlerinde çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları, grip ve alerjilerin arttığını; beslenme, uyku, hijyen ve uygun giydirmenin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.04.2026 10:36
Güncelleme Tarihi: 03.04.2026 10:36

Mevsim Geçişlerinde Çocuklarda Hastalık Artışı: Uzm. Dr. Esra Kilim’den Uyarılar

Mevsim Geçişlerinde Çocuklarda Hastalık Artışı: Uzm. Dr. Esra Kilim’den Uyarılar

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Esra Kilim, mevsim geçişlerinde çocukların bağışıklık sisteminin daha hassas hale geldiğine dikkat çekerek aileleri uyardı. Bu dönem, çocuklarda enfeksiyonların ve alerjik reaksiyonların görülme sıklığını artırabiliyor.

Hastalarda sık görülen rahatsızlıklar ve nedenleri

Kilim, mevsim değişikliklerinde en sık görülen sorunların üst solunum yolu enfeksiyonları, grip, soğuk algınlığı ve alerjik rahatsızlıklar olduğunu belirtti. Özellikle okul çağındaki çocukların kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirmesinin, hastalıkların yayılımını artırabildiğine dikkat çekti.

Korunma önerileri

Bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının önemine vurgu yapan Kilim, bunun için dengeli ve sağlıklı beslenme, yeterli uyku ve günlük hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyledi. Kilim, "Özellikle el hijyeni ihmal edilmemelidir" ifadelerini kullandı ve basit hijyen önlemlerinin bulaş riskini azaltmada etkili olduğunu aktardı.

Mevsim geçişlerinde kıyafet seçiminin de tedbirlerin önemli bir parçası olduğuna değinen Kilim, sabah ve akşam saatlerindeki serinliğe karşı çocukların katmanlı giydirilmesi gerektiğini belirtti.

Ne zaman doktora başvurulmalı?

Kilim, uzun süren ateş, öksürük, halsizlik gibi belirtilerin gözlenmesi halinde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı. Erken müdahalenin hastalıkların daha kolay atlatılmasını sağladığını ifade etti.

Sonuç

Uzm. Dr. Esra Kilim, mevsim geçişlerinde alınacak basit önlemlerle çocuk sağlığının korunabileceğini belirterek, ailelerin bu dönemde daha dikkatli ve bilinçli hareket etmesi gerektiğini hatırlattı.

UZMAN DR. ESRA KİLİM: "MEVSİM GEÇİŞİYLE ÇOCUKLARDA HASTALIKLAR ARTIYOR"

UZMAN DR. ESRA KİLİM: "MEVSİM GEÇİŞİYLE ÇOCUKLARDA HASTALIKLAR ARTIYOR"

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.