Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Tunceli ve çevresindeki iller için yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Kurum açıklamasında Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Malatya’nın güney kesimlerinin etkilenebileceğine dikkat çekildi.
beklenen etkiler:
Açıklamada ani sel ve su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dere taşması ile yağış anında kuvvetli rüzgârın yol açabileceği ulaşım aksamaları gibi olumsuzlukların görülebileceği belirtildi. Bu koşullar altında vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
toz taşınımı ve görüş mesafesi:
Adıyaman, Elazığ ve Malatya çevrelerinde beklenen toz taşınımının ulaşımda aksamaya, görüş mesafesinde azalmaya, hava kalitesinde düşüşe ve çamur şeklinde yağışa neden olabileceği kaydedildi. Yetkililer alınacak basit önlemlerle risklerin azaltılmasını ve tedbirli olunmasını önerdi.
METEOROLOJİ 13. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, TUNCELİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPTI.