Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meteorolojiden 12 ile sarı ve turuncu uyarı: Türkiye’nin Doğusu ve Antalya’nın Doğusu kuvvetli yağışa teslim oldu

Yağışlı hava yurdu etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin doğu bölgelerinde ve Antalya’nın doğu kıyılarında kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı ve kar, sel, çığ, tipi ve buzlanma gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 11:02
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 11:02

Meteorolojiden 12 ile sarı ve turuncu uyarı: Türkiye’nin Doğusu ve Antalya’nın Doğusu kuvvetli yağışa teslim oldu

sağanakMeteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin doğu bölgelerinde ve Antalya’nın doğu kıyılarında çok kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yağışların kar, sel, çığ, tipi ve buzlanma gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısında bulundu. Yağışlı hava cumartesi günü de devam edecek. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin altında seyredecek.

ANTALYA’NIN DOĞUSUNDA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Antalya il genelinde bugün sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Yağışlar, öğleden sonra doğu kıyılarında tekrar artarak yer yer kuvvetli (30-60 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, Antalya’yı turuncu kodla uyararak, yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

DOĞU BÖLGELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR

Doğu bölgelerinde ise sabah saatlerinden itibaren yağışlar başladı. Yağışların, Bingöl, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Diyarbakır, Adıyaman ve Batman’ın kuzey, Muş ve Van’ın güney, Bitlis’in güney ve batı, Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Şırnak’ın doğusu ile Hakkari çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı belirtildi. Yağışların, yarın gece saatlerine kadar etkili olacağı ve genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, 1200 m üzeri rakımlı kesimlerde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar şeklinde olacağı kaydedildi.

 

Meteoroloji, bu illeri sarı kodla uyararak, yağışların neden olabileceği sel su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti.

YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİ NE ZAMAN GEÇECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, yağışlı hava cumartesi günü de devam edecek. Pazar günü ise yağışların etkisini azaltması ve yerini parçalı bulutlu havaya bırakması bekleniyor. Sıcaklıkların ise mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.