Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meteoroloji uzmanı az önce uyardı: Bu tarihte kar İstanbul'un kapısını çalacak! Önleminizi alın

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’te yaptığı açıklamada, cumartesi akşamı İstanbul’a kar yağabileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 13:33
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 13:33

Meteoroloji uzmanı az önce uyardı: Bu tarihte kar İstanbul'un kapısını çalacak! Önleminizi alın

İstanbul’a Kar Geliyor mu? Orhan Şen’den Flaş Açıklama

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’te yaptığı açıklamada, İstanbul için kar yağış uyarısında bulundu. Şen, batı bölgelerinde yağışın etkisini kaybedeceğini, cuma günü sıcaklıkların artacağını, ancak cumartesi günü orta Avrupa’dan gelen soğuk havanın sıcaklıkları 10-12 derece düşüreceğini belirtti.

Yağış Batıyı Terk Ediyor

Şen, yağışın batıyı terk ettiğini, İstanbul ve İzmir’de yağışın öğlen etkisini kaybedeceğini, Antalya’da akşam devam edeceğini söyledi. Şen, cuma gününe kadar önemli bir yağış olmayacağını, cuma günü batıda sıcaklıkların 18-22°C’ye kadar çıkacağını ve Marmara’da gök gürültülü yağış olacağını kaydetti.

Cumartesi Günü Soğuk Hava Geliyor

hava-durumu

Şen, cumartesi günü orta Avrupa’dan soğuk havanın sarkacağını, sıcaklıkların 10-12 derece düşeceğini, Marmara, iç Ege, Karadeniz ve iç Anadolu’da kar yağışı beklendiğini bildirdi. Şen, karın cumartesi akşamı İstanbul’un kapısına kadar geleceğini, ancak kapıyı açıp açmayacağının belirsiz olduğunu ifade etti. Şen, İstanbul’da kar yağışının olup olmayacağının cumartesi günü netleşeceğini, ancak şimdilik kar yağışı ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

İstanbul’a ne zaman kar yağacak?

hava-durumu

İstanbul’a kar yağışı olup olmayacağı cumartesi günü netleşecek, ancak şimdilik kar yağışı ihtimali düşük..

Kar yağışı hangi bölgeleri etkileyecek?

Kar yağışı, cumartesi günü Marmara, iç Ege, Karadeniz ve iç Anadolu’da görülecek.