Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit: 3 Büyükşehirde Sıcaklıklar Pazar Gününe Kadar Artacak
Genel Hava Görünümü
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin uzmanı Abdullah Macit, ülke geneline ilişkin güncel hava tahmin raporlarını değerlendirdi.
Macit, Çarşamba günü Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Karadeniz'in doğu kesimlerinde yağışların devam edeceğini belirtti. Marmara'nın kuzeyinde yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyılarda ise yağmur şeklinde olacağını aktardı.
Perşembe ve cuma günleri için de Karadeniz'in tamamı, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yağışların süreceğini; kıyılarda yağışların yağmura dönerken iç kesimlerde kar olarak görüleceğini ifade etti.
Buzlanma ve don olayının yağışın ardından yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olabileceğini belirten Macit, "Vatandaşların ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz" uyarısında bulundu. Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde çığ tehlikesinin devam ettiğini vurguladı.
3 Büyükşehirde Beklenen Hava
İstanbul: Macit, İstanbul'da sıcaklıkların arttığını, önümüzdeki üç gün boyunca gündüz değerlerinin 10-12 derece civarında olacağını ve kentte yağmur beklendiğini söyledi. Sıcaklık düşüşünün hafta sonu, pazar gününden itibaren başlayacağına dikkat çekti.
Ankara: Ankara'da yağış beklenmediğini; ancak çarşamba sabahı hava sıcaklığının -5 dereceye kadar düşebileceğini belirtti. Macit, önümüzdeki üç gün boyunca gece ve gündüz sıcaklıklarının artış göstereceğini ifade etti.
İzmir: İzmir'de yağış beklenmediğini ve sıcaklığın 15-16 dereceye kadar çıkacağını aktardı. Genel olarak batı kesimlerde üç büyük şehirde sıcaklık artışının pazar gününe kadar süreceğini, pazar gününden itibaren azalış beklendiğini bildirdi.
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA TAHMİN UZMANI ABDULLAH MACİT, ÜLKE GENELİNDE BEKLENEN HAVA TAHMİN RAPORLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU. MACİT, "3 BÜYÜKŞEHİR’DE HAVA SICAKLIKLARI PAZAR GÜNÜNE KADAR ARTACAK" DEDİ.