Bist 100
10.705,02 0%
DOLAR
32,2 -0,01%
EURO
35,01 -0,03%
ALTIN
2.499,26 0,44%

Meteoroloji tüm ülkeye çöl tozu geleceğini açıkladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın itibarıyla ülke genelinde toz taşınımı beklendiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 16:04
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 18:26

Meteoroloji tüm ülkeye çöl tozu geleceğini açıkladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yaptığı yeni bir açıklama ile yarın itibarıyla Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğini kaydetti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yeni bir açıklamada tüm yurt geneli uyarıldı. Yapılan uyarı kapsamında yarın Ege, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Ayrıca Cumartesi günü de Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’de yine toz taşınımının başlaması bekleniyor. Yurdun iç kesimlerinde ise fırtına yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Yaşanacak olan toz taşınımı nedeniyle hava kalitesinde düşüş, görüş mesafesinin azalması, yağışların çamura dönüşmesi ve sağlık problemlerine karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. 

Yurdun batısı fırtınaya teslim olacak! 

Öte yandan MGM, yurdun batı kesimlerinde fırtına beklendiğini de aktardı. Bu kapsamda da İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İzmir ve Balıkesir’de kuvvetli fırtınalar görülebileceği vurgulandı. Ayrıca Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde de yine kısa süreli fırtına bekleniyor.