Meteoroloji'den Muğla için Afrika tozu uyarısı
14 Nisan 2026 akşamından 16 Nisan 2026 gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4.Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, Muğla bölgesinin bugün akşam saatlerinden itibaren Perşembe günü gece saatlerine kadar Afrika üzerinden gelecek toz bulutunun etkisinde kalacağı bildirildi.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının, Muğla çevrelerinde 14 Nisan 2026 Salı günü akşam saatlerinden itibaren 16 Nisan 2026 Perşembe günü gece saatlerine kadar yer yer etkili olması beklendiği ifade edildi.
Uyarıda, beklenen etki nedeniyle hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
Yetkililerden gelen bu bildirim, bölgedeki yerel yönetimler, seyahat edenler ve açık havada bulunanlar için önceden hazırlık yapılmasının önemine işaret ediyor. Gelişmeler doğrultusunda ilave duyuruların takip edilmesi öneriliyor.
METEOROLOJİ’DEN MUĞLA’YA AFRİKA TOZU UYARISI