Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meteoroloji'den 3 il için kar alarmı! Bu illerde yaşayanlar, çığ, don ve buzlanmaya karşı dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, üç ilde kuvvetli yağış ve kar yağışı uyarısında bulundu. Çığ, don ve buzlanma riskine karşı tedbirli olunması istendi. Bazı bölgelerde 20 santimetreyi aşan kar bekleniyor.

Yayın Tarihi: 04.01.2024 16:16
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 16:16

Meteoroloji'den 3 il için kar alarmı! Bu illerde yaşayanlar, çığ, don ve buzlanmaya karşı dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Siirt, Şırnak ve Batman illerinde bugünden itibaren kuvvetli yağış ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteorolojik uyarılara bir yenisi daha eklendi.

hava-durumu

YAĞIŞLAR CUMA GECEYE KADAR SÜRECEK

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden başlayarak Cuma gece saatlerine kadar sürecek yağışların, özellikle bazı bölgelerde yoğun kar yağışı, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Cuma gece saatlerine kadar Batman, Siirt merkez, Baykan, Tillo, Eruh, Kurtalan ve Şırnak’ta merkez, Cizre, Silopi, Güçlükonak, İdil kuvvetli yağmur ve sağanak, Siirt Şirvan, Pervari ve Şırnak’ın doğusunda Uludere, Beytüşşebap bölgesinde yer yer yoğun şekilde 20 santimetre ve üzeri kar yağışı bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan kesimlerde buzlanma ve don olayı, karla kaplı yüksek ve dik yamaçlı kesimlerinde çığ tehlikesi ile kuvvetli rüzgarla beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

ÜÇ İLDE KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Siirt, Şırnak ve Batman’da kuvvetli yağış ve kar yağışı Cuma gece saatlerine kadar devam edecek. Cumartesi günü ise yağışların etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının artacağı öngörülüyor.

ÜÇ İLDE KAR YAĞIŞI NASIL ETKİLEYECEK?

Siirt, Şırnak ve Batman’da kuvvetli yağış ve kar yağışı nedeniyle, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar, elektrik kesintileri, su baskınları, buzlanma ve don olayı gibi sorunlar yaşanabilir. Ayrıca, karla kaplı dik yamaçlarda çığ tehlikesi de bulunuyor. Bu nedenle, vatandaşların tedbirli olması, gerekmedikçe yola çıkmaması, çığ uyarılarına dikkat etmesi ve resmi makamların açıklamalarını takip etmesi tavsiye ediliyor.