Bist 100
10.172,91 0%
DOLAR
32,31 0,13%
EURO
35,02 0,08%
ALTIN
2.443 0,37%

Meta, Onavo'yu Snapchat klonu yapmak için kullanmış

Snapchat kopyalanmaya çalışılıyor! İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 03.04.2024 14:15
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 14:15

Meta, Onavo'yu Snapchat klonu yapmak için kullanmış

Meta'nın, Snapchat'in özelliklerini kopyalamak için Onavo adlı analiz uygulamasını kullandığına dair belgeler ortaya çıktı. Meta, kullanıcı davranışlarını anlamak ve rakip platformlarla etkileşimlerini gözetlemek amacıyla Onavo'yu satın almıştı. Belgeler, Meta'nın Snapchat'in ağ trafiğini izleyerek rekabet avantajı elde etmeye çalıştığını gösteriyor. Özellikle Snapchat'in şifreli trafiğini analiz etmek için Onavo'nun kullanıldığı belirtiliyor.

Facebook'un şimdiki adı Meta olarak bilinse de, şirketin Snapchat'in özelliklerini kopyalamaya çalıştığına dair kanıtlar eski belgelere dayanıyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve diğer üst düzey yöneticiler arasındaki iç e-postalar, şirketin Snapchat'in bir klonunu yapmaya çalıştığına dair tartışmaları ortaya koyuyor. Ancak Onavo'nun, 13 yaşından küçük kullanıcıların izlenmesiyle ilgili etik sorunlarının ortaya çıkması üzerine bu girişim sonlandırıldı.

snapchat meta

Onavo'nun kullanımıyla Meta, Snapchat'in özelliklerini kopyalamaya çalışmanın ötesinde, diğer rakip platformları da izleyerek benzer stratejiler geliştirdiği belirtiliyor. Bununla birlikte, Onavo'nun kullanımıyla elde edilen verilerin gizliliği ve etik boyutu hakkında tartışmaların gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Facebook'un bu tür veri kullanımıyla ilgili geçmişteki uygulamaları ve etik sorunları, şirketin rekabet avantajı elde etme çabalarını sorgulamak için bir kez daha kamuoyunun dikkatini çekebilir. Ancak, şu anda böyle bir girişimin tekrarlanıp tekrarlanmadığı veya hukuki sonuçlarının olup olmadığı belirsizliğini koruyor.