Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meta, Facebook ve Instagram’dan gençlere kötü haber! Yeni güncellemeyi ebeveynler çok sevecek

Meta, gençlere yönelik mesajlaşma sınırlamalarını ve ebeveyn kontrollerini sıkılaştırıyor. İşte gençler ve ebeveynler için önemli olan bu değişikliklerin detayları:

Yayın Tarihi: 25.01.2024 16:06
Güncelleme Tarihi: 25.01.2024 16:06

Meta, Facebook ve Instagram’dan gençlere kötü haber! Yeni güncellemeyi ebeveynler çok sevecek

Meta, Gençlere Yönelik Mesajlaşma Sınırlamalarını ve Ebeveyn Kontrollerini Sıkılaştırıyor

Meta, Facebook ve Instagram’da gençlere yönelik mesajlaşma sınırlamalarını ve ebeveyn kontrollerini sıkılaştırdığını duyurdu. Bu değişikliklerle, gençlerin kendilerini güvende hissetmelerini ve platformları sorumlu bir şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Meta, bu kararın, gençlerin dijital dünyadaki deneyimlerini iyileştirmek için yaptığı araştırmalara dayandığını belirtiyor.

instagram

GENÇLER KİMLERLE MESAJLAŞABİLECEK? 

Meta, Facebook ve Instagram’da gençlere yönelik mesajlaşma sınırlamalarını ve ebeveyn kontrollerini sıkılaştırıyor. Bu değişikliklerden biri, gençlerin platformlarda kimlerle iletişim kurabileceklerini etkiliyor. Meta, gençlerin kendilerini tanımadıkları kişilerden gelen mesajlara maruz kalmalarını önlemek için, genç hesapların varsayılan olarak arkadaşlarının arkadaşlarından gelen mesaj isteklerini almayacak şekilde ayarlandığını açıkladı. Ayrıca, gençlerin arkadaş olmadıkları yetişkinlerden gelen mesaj isteklerini de almayacaklarını belirtti. Bu değişiklikler, gençlerin kendilerini rahatsız eden veya istismara açık durumlardan korumayı amaçlıyor.

GENÇLER HANGİ TÜR İÇERİKLERİ GÖREBİLECEK?

 Meta, Facebook ve Instagram’da gençlere yönelik mesajlaşma sınırlamalarını ve ebeveyn kontrollerini sıkılaştırıyor. Bu değişikliklerden biri de, gençlerin platformlarda hangi tür içerikleri görebileceklerini etkiliyor. Meta, genç hesapların, kendilerine zarar verebilecek veya olumsuz etkileyebilecek içerikleri görmelerini sınırlamak için, içerik öneri kontrollerinin en kısıtlı seviyeye ayarlandığını duyurdu. Bu sayede, gençlerin kendine zarar verme, şiddet veya yeme bozukluğu gibi konularla ilgili içerikleri görmeleri engellenecek. Ayrıca, gençlerin bu tür konularla ilgili arama yaptıklarında, ilgili sonuçlar gizlenecek ve yardım kaynakları gösterilecek.

EBEVEYNLER HESAP AYARLARINA NE KADAR ERİŞEBİLECEK? 

Meta, Facebook ve Instagram’da gençlere yönelik mesajlaşma sınırlamalarını ve ebeveyn kontrollerini sıkılaştırıyor. Bu değişikliklerden biri de, ebeveynlerin gençlerin hesap ayarlarına ne kadar erişebileceklerini etkiliyor. Meta, ebeveynlerin gençlerin platformları nasıl kullandıklarını daha iyi anlamalarına ve onlara rehberlik etmelerine yardımcı olmak için, ebeveyn kontrolleri özelliğini geliştirdiğini açıkladı. Bu özellik sayesinde, ebeveynler, gençlerin hesaplarını takip edebilecek, kimlerle iletişim kurduklarını, hangi tür içerikleri gördüklerini ve hangi ayarları kullandıklarını görebilecek. Ayrıca, ebeveynler, gençlerin hesap ayarlarını değiştirebilecek, mesajlaşma sınırlamalarını ayarlayabilecek ve içerik öneri kontrollerini düzenleyebilecek.

Meta, Gençlerin Platformlarda Kimlerle İletişim Kurabileceklerini Nasıl Etkiliyor? Meta, gençlerin platformlarda kimlerle iletişim kurabileceklerini etkiliyor. Meta, gençlerin kendilerini tanımadıkları kişilerden gelen mesajlara maruz kalmalarını önlemek için, genç hesapların varsayılan olarak arkadaşlarının arkadaşlarından gelen mesaj isteklerini almayacak şekilde ayarlandığını açıkladı. Ayrıca, gençlerin arkadaş olmadıkları yetişkinlerden gelen mesaj isteklerini de almayacaklarını belirtti.

Meta, Gençlerin Platformlarda Hangi Tür İçerikleri Görebileceklerini Nasıl Etkiliyor? Meta, gençlerin platformlarda hangi tür içerikleri görebileceklerini etkiliyor. Meta, genç hesapların, kendilerine zarar verebilecek veya olumsuz etkileyebilecek içerikleri görmelerini sınırlamak için, içerik öneri kontrollerinin en kısıtlı seviyeye ayarlandığını duyurdu. Bu sayede, gençlerin kendine zarar verme, şiddet veya yeme bozukluğu gibi konularla ilgili içerikleri görmeleri engellenecek