Mersin Silifke'de orman yangını: 3 mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi, müdahale sürüyor
Silifke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına hem havadan hem karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle yangın geniş bir alana yayıldığı için çevredeki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başladı.
Müdahale, tahliye ve trafik düzenlemesi
Yangın, Balandız ve Kırtıl mahalleleri çevresindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye yönlendirilen araç ve ekipler arasında 9 söndürme helikopteri, 46 arazöz ve 13 su ikmal aracı bulunuyor.
Rüzgarın etkisiyle yangının yayılması nedeniyle Kırtıl, Balandız ve İmamuşağı mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi; Çamlıca Mahallesinin boşaltılmasına da başlandı. Silifke-Gülnar kara yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı, ulaşım Silifke-Beşçatal-Gülnar güzergahından sağlanıyor.
Vali Atilla Toros'un incelemesi ve açıklamaları
Mersin Valisi Atilla Toros yangın yönetim aracının konuşlandırıldığı alanda inceleme yaparak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toros, yangının saat 12.45 sularında başladığını ve yangına 10 dakika içinde müdahale edildiğini bildirdi.
Toros, havadan müdahaleye 9 helikopterin destek sağladığını, "Bir helikopterimiz daha şu an yolda, diğer 9 helikopterle müdahaleye katılmasını bekliyoruz" dedi. Sahada toplam 122 araç ile müdahale edildiğini ve alanda 344 personelin görev yaptığını belirtti.
Ayrıca can güvenliğinin sağlanması amacıyla Jandarma Komando Taburu ve İlçe Jandarma Komutanlığı birliklerinin de sahada yer aldığını, bununla birlikte bu birimlerin 210 personel ve 60 araç ile çalışmaya devam ettiğini söyledi.
Vali Toros, şu ana kadar tedbir amaçlı tahliye edilenlerin sayısına ilişkin olarak "Toplamda 90 hane ve 190 kişiyi tahliye ettik" bilgisini paylaştı. Tahliye edilen vatandaşlar için 370 kapasiteli 3 pansiyon hazırlandığını ve geceleme ile diğer ihtiyaçların karşılandığını ifade etti.
Toros, şu ana kadar herhangi bir yaralı bulunmadığını belirterek, sahadaki ekiplerin yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Mersin'in Silifke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.