Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun!

Bugün Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü!

Yayın Tarihi: 03.01.2024 15:42
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 15:42

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun!

Mersin Valiliği ve Toroslar Belediyesi, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılı şerefine bir kutlama programı hazırladı. Hazırlanan program, zafer yürüyüşü ile Kuvayi Milliye Anıtı’nın önünde başladı. Milletvekilleri, belediye başkanları ve askerlerin de katıldığı programda heyet, öğrenciler ve vatandaşlar Kuvayi Milliye Anıtı’ndan Mersin Tren Garı’na kadar yürüdü. 

Yürüyüş sırasında Anadolu kadınlarının ne kadar fedakar olduklarını göstermek amacıyla temsili olarak top ve tüfek taşıyan kadınlar da programda yer aldı. 

Mersin Tren Garı’nda devam eden programda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve gazilerden oluşan temsili heyeti taşıyan treni karşıladı. 

mersin

Fotoğraf çektiren katılımcılar, Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüyüşüne devam etti. Ayrıca törende kent protokolü, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Tören sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı da dile getirildi. 

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlanırkeni programa Azerbaycan’dan gelen Karabağ gazileri de katılım gösterdi. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu programda günün anlam ve önemine dair çeşitli konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. 

Son olarak törende Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği konser verdi. Konserin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) personelleri helikopterle “üzüm salkımı” gösterisi yaptı. Ayrıca Jandarma Merasim Bölük Komutanlığı da “tüfekli hareketler” isimli bir gösteriyle katılımcıların beğenisini kazandı.