Mersin'e getirilen feribot kurbanlarının cenazeleri teslim alındı

Girne'deki feribot kazasında hayatını kaybeden Hüseyin Özdemir ve Reyhan Verim'in cenazeleri Çukurova Havalimanı'na getirilip teslim alındı.

Yayın Tarihi: 31.08.2026 19:48
Güncelleme Tarihi: 31.08.2026 19:48

Mersin'e getirilen feribot kurbanlarının cenazeleri teslim alındı

cenazelerin geliş süreci:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında alabora olan yolcu gemisinde yaşamını yitiren Hüseyin Özdemir ve Reyhan Verimin cenazeleri, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından uçakla Çukurova Uluslararası Havalimanına getirildi.

Feribotun Girne’den Taşucu Limanına seyir halindeyken alabora olması sonucu meydana gelen olayda, cenazeler havalimanında Mersin Valisi Atilla Toros ile yakınları tarafından teslim alındı ve yetkililerce yapılan işlemler sonrasında morga sevk edildi.

tören ve defin planı:

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, hayatını kaybeden Hüseyin Özdemir ve Reyhan Verimin cenazelerinin yarın düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verileceği öğrenildi. Aile yakınlarının ve yerel yetkililerin katılımıyla yapılacak törenlerin detayları için resmi bilgilendirme bekleniyor.

arama-kurtarma çalışmaları:

Olayda toplamda 8 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi ise kaybolmuştu. Girne açıklarında süren arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor; bölgedeki ekipler kayıp şahısların bulunması için arama faaliyetlerini yoğunlaştırmış durumda.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN (KKTC) GİRNE AÇIKLARINDA MEYDANA GELEN FERİBOT FACİASINDA...

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN (KKTC) GİRNE AÇIKLARINDA MEYDANA GELEN FERİBOT FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN HÜSEYİN ÖZDEMİR VE REYHAN VERİM'İN CENAZELERİ, UÇAKLA ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA GETİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.