Mersin'in Silifke ilçesinde soba kaynaklı yangın: 2 çocuk yaşamını yitirdi
Silifke ilçesi Mukaddem Mahallesi 220 Sokak No:20'de sabah saatlerinde meydana gelen yangında, evde bulunan 1 yaşındaki Ayaz ve 7 yaşındaki Poyraz yaşamını yitirdi. Olayda baba H.T. işe gittikten sonra, anne A.T. çocukları evde bırakarak yaklaşık 300 metre uzaklıktaki markete gittiği sırada yangının başladığı bildirildi.
Yangının gelişimi ve müdahale
İddialara göre yangın, evde bulunan sobadan çıktı. Marketten dönen annenin ve çevredekilerin durumu fark edip 112 Acil Komuta Merkezine bildirmesi üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Alevlerin bir cep telefonu kamerasına da yansıdığı aktarıldı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü, ancak evin içinde bulunan iki çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi.
Soruşturma ve inceleme
Güvenlik güçleri ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından, çocukların cenazeleri hastane morguna kaldırıldı. Olay yerinde feryat eden annenin durumu ve yangının kesin çıkış nedeni ile ilgili soruşturma sürüyor.
Önemli not: Haberde yer alan özel isimler, adres ve sayısal veriler korunmuştur.
MERSİN'İN SİLİFKE İLÇESİNDE BİR EVDE ÇIKAN YANGINDA YAŞLARI 1 İLE 7 OLAN 2 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ.