Mersin'de Mezitli ve Toroslar Çocuk Kampüsü öğrencilerinden resim sergisi ve mini konser
Mezitli ve Toroslar Çocuk Kampüsü öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi ile mini konser, Şemsa Pozcu Kültür Evi'nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sahnelendi. Minik sanatçıların atölye çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserler ve sahne performansları izleyenlere gurur ve duygulu anlar yaşattı.
Atölye çalışmaları ve serginin içeriği
Mezitli ve Toroslar Çocuk Kampüsü öğrencilerinin atölye çalışmalarında hazırladıkları resimler ziyaretçilere sunuldu. Etkinlik, çocukların sanatsal gelişimini desteklerken aynı zamanda sahne deneyimi kazanmalarına imkan verdi. Sahneye çıkan çocuklar şarkı ve performanslarıyla büyük alkış aldı.
Yetkililerin değerlendirmesi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, etkinlikle ilgili olarak, "Çocuklar sanatsal bakış açılarını, hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirdikleri resimlerini sergiledi. Uzun süredir eğlenerek dolu dolu geçirdikleri atölye çalışmalarının sonucunda bu sergilerle hem deneyim kazanıyorlar, hem de farklı sanatsal performanslar sergileyerek özgüvenlerini yükseltiyorlar" dedi.
Öztürk ayrıca, "Atölye çalışmalarının sonunda ortaya çıkan bu sergiler ve söyleşiler, çocukların emeklerinin karşılığını görmelerini sağlıyor. Bu da onları mutlu ediyor" ifadelerini kullandı ve Mezitli, Toroslar ve yeni açılan Silifke Çocuk Kampüsü'nde müzik, resim ve hobi atölyelerinin sürekli devam edeceğini, çocukların çalışmalarını farklı mekanlarda sergi ve gösterilerle düzenli olarak sürdüreceklerini kaydetti.
Çocukların deneyimi
Etkinliğe katılan öğrenciler sahnede olmanın heyecanını ve mutluluğunu paylaştı. Toroslar Çocuk Kampüsü öğrencilerinden Ecem Su Bayrak, "Bugün burada şarkılar söyledik. Çok mutluyum ve çok eğlendim. Sahneye çıkmak bana güzel hissettirdi" dedi. Nurdeniz Öztürk ise kampüste yalnızca müzik değil, yemek gibi farklı atölyelere de katıldığını belirterek, "Müzik atölyesinde çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Koro grubunda sesimizi nasıl daha güçlü kullanacağımızı öğreniyoruz. Konserlerde çok heyecanlanıyorum, ama bu etkinliklerde olmaktan da gurur duyuyorum" diye konuştu.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLI MEZİTLİ VE TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI RESİM SERGİSİ VE MİNİ KONSER, ŞEMSA POZCU KÜLTÜR EVİ’NDE SAHNELENDİ.