DOLAR
38,5 0,14%
EURO
43,93 0,66%
ALTIN
4.098,88 0,15%
BITCOIN
3.641.726,76 0,25%

Mersin'de Kuyumcu Dolandırıcılığı İddiaları: 3 Zanlı Tutuklandı

Mersin'de kuyumcunun 116 müşterisini dolandırdığı öne sürülerek, 14 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Yayın Tarihi: 20.03.2025 11:36
Güncelleme Tarihi: 20.03.2025 11:36

Mersin'de Kuyumcu Dolandırıcılığı İddiaları: 3 Zanlı Tutuklandı

Mersin'de, müşterilerden satın aldıkları altınların parasını vermediği öne sürülen bir kuyumcu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 3 zanlı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 116 müştekinin altınlarını aldıkları kuyumcu tarafından dolandırıldığı iddiaları üzerine 18 Mart'ta operasyon düzenledi. Bu operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 14 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şirket sahibi Ö.A. ile işletme müdürleri O.B. ve İ.H.S. tutuklanırken, 1'i konutu terk etmeme olmak üzere 11 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kuyumcunun Akdeniz ilçesinde faaliyet gösterdiği ve vatandaşların, sattıkları altınların parasını alamadığını öne sürdüğü belirtildi. Bu durum üzerine, Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 116 müştekinin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı.

Bölgedeki yaklaşık 200 güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucunda, kuyumcunun müşterilere piyasanın üstünde fiyatla altın bozdurma teklifi yaptığı ve ziynet eşyasını satmaya karar verenlerden taahhütname, sözleşme adı altında belgeler aldığı tespit edildi. Müşterilerin altınları karşılığında toplamda 120 milyon lira zarara uğradığı belirlendi.

Kuyumcu dükkanının bir süredir kapalı olduğu anlaşılması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 18 Mart'ta 9 adrese operasyon düzenlendi. Bu operasyonda, İstanbul Havalimanı'nda yakalanan şirket sahibi Ö.A. dahil toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. Aynı zamanda, 7 milyon lira değerinde döviz ve altın ile çok sayıda cep telefonu, fiş ve müşteri kayıtları da ele geçirildi.

Mersin'de müşterilerden satın aldıkları altınların parasını vermediği öne sürülen kuyumcuyla...

Mersin'de müşterilerden satın aldıkları altınların parasını vermediği öne sürülen kuyumcuyla ilgili soruşturma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Mersin'de müşterilerden satın aldıkları altınların parasını vermediği öne sürülen kuyumcuyla...

Mersin'de müşterilerden satın aldıkları altınların parasını vermediği öne sürülen kuyumcuyla ilgili soruşturma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.