DOLAR
42,84 -0,02%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.169,6 -0,03%
BITCOIN
3.756.221,05 -0,15%

Mersin'de 'Araçsız Sokak Günü' etkinliği: Adnan Menderes Bulvarı trafiğe kapatıldı

Mersin'de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Adnan Menderes Bulvarı'nda düzenlenen 'Araçsız Sokak Günü'ne belediye, AB yetkilileri, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

Yayın Tarihi: 22.09.2025 23:04
Güncelleme Tarihi: 22.09.2025 23:35

Mersin'de 'Araçsız Sokak Günü' etkinliği: Adnan Menderes Bulvarı trafiğe kapatıldı

Mersin'de 'Araçsız Sokak Günü' düzenlendi

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mersin'de organize edilen 'Araçsız Sokak Günü' programı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Adnan Menderes Bulvarı'nda gerçekleştirildi. Etkinlik, kent merkezinde farkındalık yaratmayı hedefledi.

Katılımcılar ve yürüyüş

Etkinliğe, TBB Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölümü Başkanı Maria Luisa Wyganowski, AB Delegasyonu Ulaşım Sektörü Temsilcisi Göktuğ Kara, bisiklet grupları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trafiğe kapatılan bulvardaki Babil Kavşağı'nda toplanan grup, Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Mesajlar ve hedefler

Programda konuşan Vahap Seçer, etkinliğin temel amacının farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı: 'Bugün bir farkındalık yaratmak için dünyanın muhtelif yerlerinde sokaklar trafiğe kapatılıyor. Biz daha büyük bir iş yaptık ve Adnan Menderes Bulvarı'nın bir kısmını trafiğe kapattık. Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yılki teması Herkes İçin Hareketlilik. Hepimiz hareketli olalım.' Seçer ayrıca Avrupa Hareketlilik Haftası'nın amacına hizmet eden belediye içi çalışma ve projeleri de anlattı.

AB Delegasyonu temsilcisi Maria Luisa Wyganowski ise etkinliği olumlu bulduğunu belirterek, Avrupa'daki hedefleri hatırlattı: '2030'a kadar şehirlerde özel araç kullanımını yarıya indirmeyi, 2050'ye kadar şehir merkezlerini fosil yakıtlardan arındırmayı amaçlıyoruz. Kimileri bunun gerçekçi olup olmadığını sorguluyor ama bu bir ütopya değil.' Wyganowski, Mersin'in farklı noktalarına atıf yaparak kentin hareketliliğin toplulukları güçlendirdiğini gösterdiğini kaydetti.

Etkinlik programı

Konuşmaların ardından Galatasaray Meydanı'nda kurulan platformda çeşitli etkinlikler düzenlendi ve katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Programa ayrıca CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız da katıldı.

Özetle, Mersin'deki 'Araçsız Sokak Günü' etkinliği, Avrupa Hareketlilik Haftası'nın yerel yansımalarından biri olarak kent merkezinde hareketlilik, temiz hava ve kamusal alan kullanımına dair farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Mersin'de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında "Araçsız Sokak Günü" etkinliği gerçekleştirildi....

Mersin'de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında "Araçsız Sokak Günü" etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediyesince organize edilen program, Adnan Menderes Bulvarı'nda yapıldı.

Mersin'de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında "Araçsız Sokak Günü" etkinliği gerçekleştirildi....

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı