Mersin'de 13 ilçede eş zamanlı aşure dağıtımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayında 13 ilçede eş zamanlı 19 bin kişilik aşure dağıtarak birlik ve dayanışma duygusunu pekiştirdi.

Yayın Tarihi: 07.07.2026 16:54
Güncelleme Tarihi: 07.07.2026 16:54

Mersin'de 13 ilçede eş zamanlı aşure dağıtımı

Mersin'de 13 ilçede eş zamanlı aşure dağıtımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği etkinlik kapsamında 13 ilçede eş zamanlı olarak 19 bin kişilik aşureyi vatandaşlarla buluşturdu. Etkinlik, hem kültürel geleneğin yaşatılması hem de toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Koordinasyon ve uygulama

Dağıtım Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütüldü. Belediye yetkilileri, Muharrem ayının manevi atmosferini kentin dört bir yanında hissettirmeyi ve vatandaşlar arasında birlik-duyguğunu pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Dağıtım noktaları

Dağıtımlar şu noktalarda yapıldı: Toroslar ilçesinde Hastane Caddesi Kavşağı 1. Çevre Yolu Karayolları Durağı, Yenişehir’de AVM önü, Akdeniz’de Yoğurt Pazarı, Mezitli’de Bankalar Önü, Tarsus’ta Kültür Parkı, Erdemli’de Cumhuriyet Meydanı, Silifke’de Merkez Anıt Meydanı, Aydıncık’ta sahil kesimi, Bozyazı’da Merkez Mahallesi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı, Anamur’da Esentepe Mahallesi Çavuşpınarı Parkı, Gülnar’da Merkez Cami yanı Mustafa Baysal Parkı, Mut’ta Cuma Pazarı çevresi ile İnönü Caddesi’nde bulunan Anıt yanı, Çamlıyayla’da merkez ile Sebil Mahallesi.

Sosyal Hizmetler Dairesi'nden açıklama

Kumsal Gülten Ölçer, aşurenin beraberlik ve kardeşliğin en anlamlı sembollerinden biri olduğunu dile getirerek, "Bu anlayışla Mersin’in 13 ilçesinde eş zamanlı olarak aşure dağıtımımızı gerçekleştirdik. Toplam 19 bin adet aşureyi vatandaşlarımızla buluşturarak, bu güzel geleneğin bereketini ve paylaşma kültürünü tüm ilçelerimizde yaşatıyoruz" dedi.

Etkinliğin önemi

Aşure, farklı tatların bir araya gelerek oluşturduğu uyumuyla dayanışma ve kardeşlik kültürünün önemli bir simgesi olarak değerlendiriliyor. Belediyenin düzenlediği bu tür etkinlikler, yerel düzeyde paylaşıma ve toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlıyor.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİK KAPSAMINDA 13 İLÇEDE...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİK KAPSAMINDA 13 İLÇEDE EŞ ZAMANLI OLARAK 19 BİN KİŞİLİK AŞUREYİ VATANDAŞLARLA BULUŞTURDU.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİK KAPSAMINDA 13 İLÇEDE...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!