Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Merkür 10 Mart'a kadar Balık burcunda: Duygular, hayaller, sezgiler ön planda!

Merkür Balık burcunda iken zihnimiz, duygularımız, hayallerimiz, sezgilerimiz, sanatsal yaratıcılığımız, spiritüel ve manevi konular ön plana çıkıyor. Bu dönemde gerçeklerden uzaklaşabilir, kararlarımızı ve planlarımızı değiştirebilir, yalan ve dolandırıcılığa maruz kalabilir, dikkat ve konsantrasyon sorunları yaşayabiliriz.

Yayın Tarihi: 23.02.2024 11:55
Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 11:55

Merkür 10 Mart'a kadar Balık burcunda: Duygular, hayaller, sezgiler ön planda!

10 MARTA KADAR GERÇEKLERDEN UZAKLAŞIYORUZ!

Bugün Merkür Balık burcuna yerleşiyor ve 10 Marta kadar bu burçta kalıyor. Merkür, temel olarak nasıl düşündüğümüzü, nasıl karar verdiğimizi, neleri okuyup anladığımızı, nasıl algıladığımızı, kendimizi nasıl ifade ettiğimizi etkiler. Zihnimiz 10 Marta a kadar balık burcunun sembolize ettiği şeylerle meşgul olacak.

Bu dönemde duygular ve etkiler baskın

Bu dönemde aldığımız kararlarda hem duygularımızın hem de çevremizden gelen etkilerin ağırlığı olacak. Bu da bizi gerçekçi olmaktan uzaklaştırabilir. Bu dönemde odaklanmak, dikkatli olmak, konsantre olmak güçleşebilir. Hesap yaparken, sayılarla ilgilenirken hatalar yapabiliriz.

Yalanın ve dolandırıcılığın yaygınlaşabileceği bir zaman dilimi. Zihnimizde yaratıcı fikirler belirebilir ama bunları hayata geçirmek için yeterli enerjimiz olmayabilir. İletişimde yanlış anlaşılmalar, gereksiz alınganlıklar bu sürecin getirdiği problemlerdir. Detaylara dikkat etmek, gerçeklere bağlı kalmak, dalgınlığı gidermek, unutmamak için gayret göstermeliyiz.

Bu dönemde kararlar ve planlar değişebilir

Verdiğimiz sözleri tutmak, aldığımız kararları uygulamak, yaptığımız planları gerçekleştirmek bu dönemde zor olabilir. Eğitimde, sınavlarda ekstra dikkatli olmalıyız. Sınav kağıdında yanlış işaretlemeler, kaymalar, unutmalar bizi zor durumda bırakabilir. Bir şeyleri imzalamadan önce iyice okumalı, kontrol etmeliyiz. Önemli kararlar alırken de mantığımızı devreye sokmalı, çevremizden akıl danışmalıyız. Çünkü bu dönemde mantık ikinci planda!

Bu dönemde sezgiler ve hayaller güçleniyor

Sezgisel yeteneğimizin artacağı, hayal gücümüzün, rüyalarımızın, duygusallığımızın ve romantizmimizin güçleneceği, evrensel bilinçle, kolektif sevgiyle bağlantı kuracağımız, inançların, spiritüel ve manevi konuların öne çıkacağı bir süreç yaşayacağız. Bu dönemde biraz unutkan ve dağınık olabiliriz. Sanatsal yaratıcılığımızın destekleneceği, ilham alacağımız bir zaman olacak.

Zayıf olanlara yardım etmek, şefkat duymak, sıkıntılara çözüm bulmak Merkür Balık döneminde daha kolay olacak. Dans, müzik, sinema, resim gibi sanat dallarıyla ilgilenebilir, kendimizi ifade edebiliriz. Görsel sanatlar, fotoğrafçılık, moda, dekorasyon, şiir, şarkı sözü, beste, güfte yapmak için uygun bir dönem. Romantik duygular ve hassasiyet artar. İnsanların kalbi kolay kırılabilir. Alıngan olabilirler, kolaylıkla moralleri bozulabilir. Kaba ve şiddete dayalı tavırlar çok göze batar.

İç dünyanıza dönebilir, yoga , meditasyon yapabilir, manevi yanınızı besleyebilirsiniz. Çakralar, reiki, regresyon, spiritüel şifalandırma, su ve ses terapileri ile rahatlama yapabilirsiniz. Rüyalarınız zengin olabileceği için bu dönemde bilinçaltınıza yönelik ip uçları elde edebilirsiniz.