Meriç'te yaslı bekleyiş: kurtarılan anne ve baba, iki çocuk aranıyor

Edirne Bosnaköy'de Meriç Nehri'nde mahsur kalan 5 kişilik ailenin anne ve babası kurtarıldı; sudan çıkarılan çocuklardan biri öldü, iki çocuk aranıyor.

Yayın Tarihi: 15.10.2026 11:26
Güncelleme Tarihi: 15.10.2026 11:53

Meriç'te yaslı bekleyiş: kurtarılan anne ve baba, iki çocuk aranıyor

Olayın gelişimi:

Edirne'nin Bosnaköy yakınlarındaki NATO köprüsü mevkiinde, Meriç Nehri üzerinde bir ailenin mahsur kaldığı ihbarı üzerine AFAD, UMKE, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Olay yerindeki müdahale sonucunda ailenin anne ve babası sudan çıkarılarak kurtarıldı.

Jandarma ekipleri tarafından sudan çıkarılan çocuklara olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Müdahale sonrası ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan çocuklardan biri, doktorların tüm çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.

Arama kurtarma çalışmaları:

Sudan çıkarılan çocuklardan diğer iki çocuğun kayıp olduğu tespit edildi ve arama çalışmaları günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlatıldı. AFAD ekipleri nehirde zodyak botlarla arama yaparken, jandarma ekipleri kıyı ve çevresinde tarama sürdürüyor. UMKE personeli ve sağlık ekipleri olay yerinde hazır bulundu.

Yetkililer, bölgedeki çalışmaları ve kayıp çocukların bulunmasına yönelik çabaları koordineli olarak yürütüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve ekipler aramalarını yoğunlaştırmış durumda.

NEHİRDE KAYBOLDUĞU BELİRLENEN DİĞER 2 ÇOCUĞUN BULUNMASI İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLATILDI....

NEHİRDE KAYBOLDUĞU BELİRLENEN DİĞER 2 ÇOCUĞUN BULUNMASI İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLATILDI. AFAD EKİPLERİ ZODYAK BOTLARLA NEHİRDE ARAMA YAPARKEN, JANDARMA EKİPLERİ DE KIYI VE ÇEVRESİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.