Mercek'ten kariyere buluşması
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi kursiyerleri, Kariyer Merkezi öncülüğünde düzenlenen ‘İş ve Kariyer Fırsatları Buluşmaları: MERCEK’ten Kariyere’ etkinliğinde iş dünyasının temsilcileriyle doğrudan temas kurdu. Etkinlik, gençlerin istihdama geçişini kolaylaştırmayı hedefleyerek hem görüşme hem de eğitim imkânı sundu.
Etkinliğin kapsamı ve uygulamaları:
Program, Kampüs Mersin ve Garaj Mersin alanlarında gerçekleştirildi. Turizm, hizmet ve sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yetkilileriyle yapılan yüz yüze görüşmeler sayesinde katılımcılar iş başvurularında doğrudan değerlendirme fırsatı yakaladı. Etkinlik kapsamında ayrıca CV hazırlama teknikleri, mülakat süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve iş başvurusu pratikleri üzerine eğitimler verildi.
Bu uygulama, kursiyerlerin hem mesleki yeterliliklerini hem de iş arama becerilerini eş zamanlı olarak geliştirmeyi amaçladı; adaylara işverenlerle aracısız iletişim kurma olanağı sağlanması programın öne çıkan yönlerinden biri oldu.
Kurum değerlendirmeleri ve katılımcı deneyimleri:
Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, MERCEK'te mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin istihdama erişiminin Kariyer Merkezi aracılığıyla kolaylaştığını vurguladı ve gençlerin firmalarla doğrudan buluşturulmasının önemine dikkat çekti.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı sosyoloğu Berk Bağ ise, MERCEK'te 2022'den bu yana yüzlerce kişinin eğitim aldığını belirterek, özellikle eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlere yönelik Genç Adım projesiyle kursiyerlerin mentörlük desteğiyle iş hayatına hazırlandığını aktardı.
Etkinliğe katılan işveren temsilcileri de MERCEK mezunlarının mesleki yeterliliklerinin istihdam açısından avantaj sunduğunu belirtti. Europap Tezol, Calafco Reklam Ajansı ve Starbucks temsilcileri, çok sayıda gençle görüştüklerini ve uygun adayları açık pozisyonlarda değerlendireceklerini ifade etti.
Programdan yararlanan kursiyerler de aldıkları eğitimin işe giriş sürecinde etkili olduğunu aktardı. Gastronomi eğitimi sonrası aşçı yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Medine Bingöl, mesleki eğitim, CV hazırlama ve mentörlük desteğinin iş bulma sürecinde kendisine yardımcı olduğunu söyledi.
Etkinlikle MERCEK kursiyerleri ile iş dünyası arasında doğrudan bağlantı kurulurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce önümüzdeki dönemde farklı sektörlerden firmalarla benzer buluşmaların sürdürüleceği bildirildi.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN MERCEK MESLEK EDİNDİRME VE EĞİTİM MERKEZİNDE MESLEKİ EĞİTİM ALAN GENÇLER, KARİYER MERKEZİ ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜZENLENEN 'İŞ VE KARİYER FIRSATLARI BULUŞMALARI: MERCEK’TEN KARİYERE' ETKİNLİĞİNDE İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.