DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,27 -0,12%
ALTIN
5.873,22 0,58%
BITCOIN
3.723.998,44 -1,56%

MERCEK’te Çelik Kaynak Eğitimi: MYK Belgeli, Ücretsiz Ekipman ve İstihdam Odaklı Kurs

Mersin MERCEK'te verilen 2 aylık çelik kaynak kursu MYK sertifikası, ücretsiz ekipman ve servis imkanıyla nitelikli iş gücü yetiştiriyor; 18. dönemde 39 kursiyer eğitimde.

Yayın Tarihi: 16.12.2025 11:10
Güncelleme Tarihi: 16.12.2025 11:10

MERCEK’te Çelik Kaynak Eğitimi: MYK Belgeli, Ücretsiz Ekipman ve İstihdam Odaklı Kurs

MERCEK’te çelik kaynak ustaları yetişiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezlerinde, sektörlerin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik mesleki kurslar aralıksız sürüyor. Tırmıl Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi'nde verilen çelik kaynak eğitimiyle kursiyerlere hem teorik hem uygulamalı mesleki beceriler kazandırılıyor.

Eğitimin yapısı ve sertifikalandırma

MERCEK'te verilen çelik kaynak eğitimi sonunda kursiyerlere uluslararası geçerliliğe sahip Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgesi veriliyor. Eğitim programı iş sağlığı ve güvenliği, çelik kaynak teknikleri, malzeme kullanımı ve saha uygulamalarını kapsıyor. Eğitim süresi 2 ay olup, dönem sonunda kursiyerler MYK sınavına giriyor.

Kurslar, kapasite ve olanaklar

MERCEK Sorumlusu Mustafa Asilhan Özkan kursların temel amacını nitelikli iş gücü yetiştirmek ve istihdam olanaklarını artırmak olarak özetliyor. MERCEK'te Çelik Kaynak, Makine Bakım Onarım, İnşaat Boyacısı ile Mobilya İmalat ve Montaj kursları veriliyor. Çelik Kaynak Kursu şu anda 18’inci döneminde ve bu dönemde 39 kursiyer bulunuyor; bunların 5’i kadın.

Merkez tarafından kursiyerlere çelik burunlu ayakkabı, koruyucu eldiven, kaynak gözlüğü gibi tüm ekipmanlar ücretsiz sağlanıyor. Ayrıca kurslara ücretsiz servis imkanı sunuluyor ve eğitimler cumartesi günleri de devam ediyor. Başarılı olan kursiyerler MERCEK'in istihdam havuzuna dahil ediliyor ve mezunların sektörde iş bulma oranı yüksek olduğu belirtiliyor.

Eğitmen ve kursiyer görüşleri

MERCEK'te Metal Eğitmeni olarak görev yapan Mahmut Uyanık eğitimlerin ardından kursiyerlerin MYK belgesi almaya hak kazandığını, bu belgenin uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu ve belge ile yurt içi ve yurt dışında iş başvurularının kolaylaştığını vurguluyor.

Kursiyerlerden Burcu Mortaş, mesleğin geleceğinin açık olduğunu düşündüğü için eğitime katıldığını belirterek kursun donanımlı eğitmenlerle yürütüldüğünü, zorluklar yaşansa da mesleki ilerleme hedefiyle devam ettiğini aktardı. Elif Özüer ise 'Erkeklerin yaptığı bir mesleği kadınlar neden yapmasın' düşüncesiyle kursa katıldığını, eğitimlerin keyifli ve öğretici olduğunu ve bu alanda ilerlemeyi hedeflediğini söyledi.

MERCEK'in uygulamalı eğitim yaklaşımı, ücretsiz ekipman ve ulaşım desteği ile MYK sertifikasyonu bir arada sunması, kursiyerlerin hem yerel pazarda hem de uluslararası arenada rekabet edebilir nitelikte yetişmesini amaçlıyor.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI MERCEK MESLEKİ EĞİTİM...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI MERCEK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE, SEKTÖRLERİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ALANLARA YÖNELİK MESLEKİ KURSLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI MERCEK MESLEKİ EĞİTİM...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.