Menteşe belediyesi rüzgârın körüklediği Yaraş yangınında seferber oldu

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Yaraş karayolu kıyısında çıkan yangına belediyenin 4 su tankeri, iş makineleri ve personelle destek verdiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 07.09.2026 14:41
Güncelleme Tarihi: 07.09.2026 14:41

Menteşe belediyesi rüzgârın körüklediği Yaraş yangınında seferber oldu

yangın bölgesinde ilk değerlendirme

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Yaraş Mahallesi karayolu üzerinde sabahın erken saatlerinde çıkan orman yangını sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan, yangının rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayıldığını belirtti ve sahadaki söndürme çalışmalarını yerinde izledi.

müdahale ekipleri ve araçlar:

Aras, Valiliğimiz, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, Büyükşehir Belediyemiz ve itfaiyenin tam koordinasyon içinde çalıştığını söyledi. Menteşe Belediyesi de 4 su tankeri, 1 ekskavatör, 1 kazıcı yükleyici, 2 pikap ve personeliyle müdahaleye destek verdi.

başkanın değerlendirmesi:

Başkan Köksal Aras, yangınla ilgili olarak şunları aktardı: Sabahın erken saatlerinde Yaraş Mahallemizde, karayolunun kenarında bir yangın çıktı; bölgede çok rüzgâr vardı ve rüzgâr yangının kısa sürede yayılmasına neden oldu. Tüm ekiplerimiz ve ilgili kurumlar tüm imkânlarıyla sahada alevlere karşı mücadele etti. Hepimize geçmiş olsun.

MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANI KÖKSAL ARAS "YANGINA TÜM İMKÂNLARIMIZLA DESTEK VERDİK"

MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANI KÖKSAL ARAS "YANGINA TÜM İMKÂNLARIMIZLA DESTEK VERDİK"

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.