operasyon ve gözaltı:
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Menderes Belediyesi'ne yönelik iddialarda yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmada hedeflenen suçlar arasında rüşvet, irtikap ve resmi belgede sahtecilik bulunuyor.
Soruşturma kapsamında, eski Belediye Başkanı İlkay Çiçek ile cinsel içerikli WhatsApp yazışmaları yaptığı tespit edilen Avukat Elifnur Gürcü'nün adresi belirlendi. Şüpheli, 9 Eylül günü düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
örgüt bağlantısının deşifre edilmesi:
Gözaltına alınan avukatın Ankara Barosu'na kayıtlı olduğu belirlendi. Soruşturma bulgularına göre, şüpheli Gürcü'nün, kamuoyunda 'Kuruçaylar' olarak bilinen suç örgütü tarafından planlı şekilde Başkan Çiçek'in yakın çevresine yerleştirildiği iddia edildi.
İddialar, örgüt bağlantısına yönelik çalışmaları ve yazışmaların içeriğinin incelenmesini içeriyor. Yetkililer, elde edilen iletişim kayıtları ve diğer deliller üzerinden soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtiyor.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturmanın kapsamı ve sonraki adımlar hakkında resmi makamların açıklamaları bekleniyor. Gözaltı işlemlerinin ardından soruşturmanın derinleştirilmesi ve olası ek şüphelilerin tespiti için çalışmalar devam ediyor.
ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK’İN YANINA SUÇ ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YERLEŞTİRİLDİĞİ VE CİNSEL İÇERİKLİ YAZIŞMALARI OLDUĞU TESPİT EDİLEN BİR AVUKAT GÖZALTINA ALINDI. (ARŞİV)