Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
Proje alanı ve yıkım çalışmaları
Melikgazi Belediyesi, Köşk Mahallesi'nde Hulusi Akar ile Eşref Bitlis Bulvarı'nın kesiştiği alanda, ömrünü tamamlamış yapıların yıkımına devam ediyor. Alana yeni bloklar inşa edilmesi hedefleniyor ve çalışmalar saha incelemeleriyle yerinde takip ediliyor.
Planlanan düzenlemeler ve konut türleri
Belediye, alana Hulusi Akar'dan Eşref Bitlis Bulvarı'na bağlantı sağlayacak yeni bir yol açmayı planlıyor. Projede 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alacak. Mevcut hak sahipleri için yerleştirme seçenekleri arasında söz konusu alanda yeni konutlarda oturma ya da Battalgazi Mahallesi'ne taşınma imkânı bulunuyor.
Çalışmanın kapsamı ve süreç
Belediye yetkilileri, yaklaşık 24.000 metrekare alanda, 50'ye yakın gecekondu kaldırıldığını belirtiyor. Yıkım, izin süreçleri ve ihale işlemleri dahil olmak üzere işlemlerin zorlu ve zahmetli olduğunu vurguluyorlar.
Belediye başkanının değerlendirmesi
Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, ilçede birçok alanda kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini ve bu alanın da projelere eklendiğini söyledi. Başkan Palancıoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a destekleri için teşekkür ederek, ihale süreçlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığını ve projenin bölgenin çehresini değiştireceğini ifade etti.
Sonuç ve beklentiler
Çalışmaların tamamlanmasıyla eski mülk sahiplerinin yeni dairelerde oturmasının hedeflendiği, projenin ilçenin görünümünü güzelleştireceği ve belediyenin ekip çalışmasıyla kentsel dönüşümde aktif rol aldığı vurgulanıyor. Belediye yetkilileri, sürecin zorluğuna rağmen projenin hayata geçirilmesinin ilçeye katkı sağlayacağını belirtti.
MELİKGAZİ BELEDİYESİ; KÖŞK MAHALLESİ'NDE HULUSİ AKAR VE EŞREF BİTLİS BULVARI'NIN KESİŞTİĞİ ALANDA YAPILACAK YENİ BLOKLAR İÇİN ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ESKİ YAPILARIN YIKIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.