Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 -0,03%
EURO
35 -0,06%
ALTIN
2.498,83 0,43%

Mehmet Şimşek Pazartesi gününü işaret etti: Tasarruf paketi açıklanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da ATM Merkezi-TAM projesinin lansmanına katılarak kısa bir konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 10.05.2024 10:58
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 10:58

Mehmet Şimşek Pazartesi gününü işaret etti: Tasarruf paketi açıklanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf paketi açıklanacağını duyurarak Pazartesi gününü işaret etti. 

Bakan Şimşek, yaptığı yeni bir açıklama ile İstanbul’da tasarruf paketi duyurdu. TAM’ın tanıtımında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, kur ve faiz sübvansiyonuyla bir yere varılamayacağını kaydetti. Sanayide dönüşümün kamu ile destekleneceğini belirten Şimşek, cari açıkta yüzde 2’nin altının hedeflendiğini de aktardı. 

Çıkar çevrelerinin durumdan memnun olmadığını ve ülke kaynakları kıt olduğu için tercih yapılmak zorunda olduğunu kaydetti. Tasarruf yapılmasına dikkat çekerek kaynakların doğru kanallara aktarılması gerektiğini vurguladı. İhracatın önceliklendirileceğini kaydeden Şimşek, Türkiye’nin uluslararası bankalarda güçlü durduğunu kaydetti. Ayrıca Orta Vadeli Program’ın çalıştığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Türkiye risk priminin 700 baz puanın üzerinde olduğunu ve bugün bu rakamın 300 baz puana kadar düştüğünü söyledi. Bu rakamların ise 2020 yılından bu yana ilk kez görüldüğünü ekledi. 

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! 

Öte yandan Bakan Şimşek, lansman sırasında kamuda tasarruf paketini de duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la birlikte Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketinin açıklanacağını kaydeden Bakan Şimşek, benzer çalışmaların devam edeceğini ekledi. Merkez Bankası’nın şu anda çok iyi iş çıkardığını kaydeden Mehmet Şimşek, enflasyonun hala öngörülenden yüksek olduğunu ifade etti. 12 ayda enflasyonun yüzde 35 civarına inmesini beklediklerini kaydeden Şimşek, piyasa öngörüleri ile hedefler arasındaki farkın düşeceğini belirtti. 

Amacın enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, tek haneye düşmesi için gereken her şeyi yapacaklarını belirtti. Ayrıca kamuoyuna defalarca söylenen gelir ve kurumlar vergilerinde yükseliş yapmayacaklarını anımsattı. KDV üst sınırı ile oynamadıklarını kaydeden Şimşek, spekülasyonların devam ettiğini de vurgulayarak sözlerini tamamladı.