Mehmet Ali Can, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Seçildi
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde Mehmet Ali Can başkanlığa seçildi. Seçimler Konyaaltı Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Seçim süreci ve katılım
Oy verme işlemleri saat 13.00'te başlayıp 17.00'de sona erdi. BAİB'te oy kullanma hakkına sahip 1.659 üyeden 1.241 üye sandığa giderek oy kullandı. Bu katılım oranı, birlik tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri olarak kayıtlara geçti.
Sonuçlar
Resmi olmayan sonuçlara göre, Mehmet Ali Can'ın mavi listesi 624 oy alırken, rakibi Ramazan Keskin'in kırmızı listesi 612 oyda kaldı. Can böylece 12 oy farkla BAİB'in yeni başkanı oldu.
Başkanın mesajı
Seçim sonrasında sosyal medya hesabından teşekkür paylaşımı yapan Mehmet Ali Can, şunları söyledi:
"Teşekkürler Batı Akdeniz. Bugün birlikte başardık, birlikte kazandık. Bu zafer sadece bir sonucun değil inancın, emeğin ve birlik ruhunun zaferidir. Her birinizin desteği, güveni ve yüreğiyle bu yolu yürüdük. Bu yüzden bu başarı sadece bizim değil, hepimizin başarısıdır. Seçim sürecinde emek veren tüm yol arkadaşlarıma, destek olan tüm ihracatçılarımıza ve bu süreci olgunlukla tamamlayan herkese gönülden teşekkür ediyorum."
Can paylaşımında seçim sürecinin tamamlandığını ve bundan sonra ortak hedeflere odaklanacaklarını belirterek, "Artık rekabet bitti. Şimdi omuz omuza vererek Batı Akdeniz için daha çok çalışma zamanı. Söz veriyorum bu güvene layık olmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Birliğimizi büyütecek, ihracatımızı güçlendirecek, hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız. Kazandık ama asıl şimdi başlıyoruz" dedi.
BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ (BAİB) OLAĞAN GENEL KURULU’NDA BAŞKANLIK YARIŞINI MEHMET ALİ CAN KAZANDI. YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLEN SEÇİMDE CAN, RAKİBİ RAMAZAN KESKİN’İ 12 OY FARKLA GERİDE BIRAKARAK BAİB’İN YENİ BAŞKANI OLDU.