Tören detayları:
Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Latif Sakıcı için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen tören, ailesi ve yakınlarının yanı sıra eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, milletvekilleri ve Meclis çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.
92 yaşında vefat eden Sakıcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu görevlilerce omuzlarda taşınarak TBMM'nin şeref kapısı merdivenleri önüne getirildi. Tören sırasında hatırasına saygı duruşunda bulunuldu ve ardından dua edildi.
Törenin tamamlanmasının ardından Sakıcı'nın cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere Muğla'ya gönderildi. Cenaze, Cumartesi günü Kurşunlu Camii'nde kılınacak namazın ardından Akyaka Belde Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Kısa yaşam ve siyaset hayatı:
Latif Sakıcı, 1934 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğdu ve ilkokul eğitimini burada tamamladı. Serbest müteahhitlik yapan Sakıcı siyasi hayatına Adalet Partisinde başladı; 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından bir süre siyasi yasaklı kaldıktan sonra Doğru Yol Partisi'nde siyasetini sürdürdü.
29 Kasım 1987 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Muğla milletvekili seçilerek 18'inci Dönem TBMM'ye giren Sakıcı, 1991 genel seçimlerinde yeniden milletvekili seçildi ve TBMM Başkanlık Divanı'nda İdare Amirliği görevinde bulundu. Sakıcı evli ve iki çocuk babasıydı.
LATİF SAKICI İÇİN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ.