Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,22 0%
EURO
35 -0,07%
ALTIN
2.497,27 0,36%

Meclis'te işler karıştı: Malatyalı vekil anlattı, AK Partili vekiller terörist deyip yuhaladı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Malatya’da yaşanan problemleri dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya AK Partili vekiller hakaret yağdırarak terörist olmakla suçladı…

Yayın Tarihi: 10.05.2024 17:22
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 17:22

Meclis'te işler karıştı: Malatyalı vekil anlattı, AK Partili vekiller terörist deyip yuhaladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün TBMM’de kürsüye çıktı. Genel Kurul’da konuşma yapan Ağbaba, deprem sonrası Malatya’nın sorunlarının çözülmediğini dile getirdi. Bir deprem bölgesi vekili olduğunu ifade eden Ağbaba, 15 ay geçmesine rağmen depremin yaralarının sarılamadığını belirtti. 

Çevre Bakanlığı her ay konut teslimi yapmaya devam ettikleri yönünde açıklamaların yapıldığını söyleyen Ağbaba, henüz 3’üncü kuranın dahi çekilmediğini söyledi. Malatya’da 7 bin evin teslim edildiğinin öne sürüldüğünü ve bu oranın da yüzde 7 civarında olduğunu belirten vekil Ağbaba, 100 kişiden 93’ünün hala ev aradığını ifade etti. Ayrıca TOKİ konutlarının altyapılarının sıkıntılı olduğunu, bahsi geçen cami, kültür merkezi ya da çocuk parkı gibi hiçbir yapının bulunmadığını söyleyerek şunları ekledi: 

“… Eğer televizyonda bu kura çekimlerini izliyorsanız şunu bilin; tamamı yalan.”

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Usta Şahin ise vekil Ağbaba’nın sözlerine tepki gösterdi. Diğer AK Partili vekiller Ağbaba’yı yuhalayıp terörsit olmakla, şeref yoksunu olmakla suçladı. Şahin ise yalan olduğunu söyleyemeyeceğini öne sürerek laf attı. Ağbaba ise Şahin’i Malatya’ya çağırarak “gel de rezil yönetimi gör” ifadelerini kullandı.