MCBÜ yabancı dil ve dijital sınav merkezi açıldı
Açılış töreni ve kuruluş
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) bünyesinde, MCBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜSEM) çatısı altında kurulan Yabancı Dil Eğitim ve Dijital Sınav Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkez, İletişim Fakültesi binasının giriş katında konumlandırıldı.
Açılış törenine Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, dekanlar, müdürler ile akademik ve idari personel ve davetliler katıldı.
Merkezin teknik altyapısı ve hizmet alanları
Merkezin hayata geçirilmesinde üniversitenin öz kaynaklarının kullanıldığı belirtildi. MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş tarafından verilen bilgilere göre laboratuvarda 30 adet yüksek performanslı bilgisayar bulunuyor ve merkezde ulusal ile uluslararası standartlara uygun dijital sınav altyapısı oluşturuldu.
Merkez, yabancı dil eğitimlerinden dijital sınav uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede hizmet verecek şekilde tasarlandı. Hem üniversite öğrencilerine hem de kent genelindeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör paydaşlarına yönelik eğitim ve sınav organizasyonlarında kullanılacak kapasitede olduğu ifade edildi.
Akademik kullanım ve uluslararası öğrencilere yönelik fırsatlar
Yoldaş, merkezin özellikle Yabancı Diller Yüksekokulu başta olmak üzere yabancı dil eğitimi veren akademik birimler için önemli bir uygulama alanı sağlayacağını ve dijital yabancı dil sınavlarının burada gerçekleştirileceğini vurguladı. İhtiyaç halinde merkezin uluslararası öğrencilerin Türkçe eğitimlerinde de kullanılabileceği belirtildi.
Rektörün değerlendirmesi ve hedefler
Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, konuşmasında üniversitenin eğitim altyapısını dijital çağın gerekliliklerine uygun hale getirme çabalarını sürdürdüğünü belirtti. Kibar, dijital dönüşümün söylemin ötesinde uygulamayla anlam kazanması gerektiğine dikkat çekti ve merkezin kurum içi yabancı dil eğitimlerini güçlendirip dil sınavlarının üniversite bünyesinde yapılabilmesine olanak sağlayacağını ifade etti.
Kapanış ve beklentiler
Kurdele kesiminin ardından Rektör ve heyeti merkezdeki çalışmaları yerinde inceledi. MCBÜ tarafından kurulan Yabancı Dil Eğitim ve Dijital Sınav Merkezi'nin, üniversitenin yaşam boyu öğrenme faaliyetlerine katkı sunmasının yanı sıra Manisa'daki kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektörle yürütülecek eğitim ve sınav organizasyonlarında da aktif rol üstlenmesi bekleniyor.
MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE KURULAN YABANCI DİL EĞİTİM VE DİJİTAL SINAV MERKEZİ HİZMETE AÇILDI. TAMAMI ÜNİVERSİTENİN ÖZ KAYNAKLARIYLA HAYATA GEÇİRİLEN MERKEZ, YABANCI DİL EĞİTİMLERİNDEN ULUSLARARASI STANDARTLARDAKİ DİJİTAL SINAVLARA KADAR GENİŞ BİR ALANDA HİZMET VERECEK.