Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,31 -0,17%
EURO
34,88 0,08%
ALTIN
2.378,35 -0,27%

Mayıs'ta başvuru, Haziran'da destek! Annelere 1 yıllık 11.300 TL ödenecek!

İlk başlarda sadece iddia çerçevesinde yayılan ve sonrasında da Bakan Işıkhan tarafından açıklanan her ay 325 Euro dstek ödemesi ile alakalı başvuru şartları yavaş yavaş şekillnmeye başladı.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 12:15
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 12:15

Mayıs'ta başvuru, Haziran'da destek! Annelere 1 yıllık 11.300 TL ödenecek!

Çalışma hayatı ve annelik görevlerinin bir arada yürütülmesi genel olarak çok zor seyretmektedir. Özellikle küçük çocuk sahibi anneler için daha da zorlayıcı hale gelebilen bu durum karşısında devletin devreye girmesi, anneye adeta can simidi oluyor. Çalışan annelerin yükünü hafifletmek ve kadın istihdamının arttırılması adına uygulamaya girecek olan "Çalışan Anne ve Bakıcı Desteği" projesi, yepyeni detaylarla tekrar gündeme çıktı. İlk başlarda sadece iddia çerçevesinde yayılan ve sonrasında da Bakan Işıkhan tarafından açıklanan her ay 325 Euro dstek ödemesi ile alakalı başvuru şartları yavaş yavaş şekillnemye başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Avrupa Birliği'nin (AB) iş birliği ile yürütülen bu dev projenin Haziran ayında devreye gireceği tahmin ediliyor. Belirlenen şartları taşıyan anneler ise Mayıs ayında başvurabilecek. evinde eğitimli bakıcı çalıştıran annelere 1 yıl boyunca her ay 325 euro (yaklaşık 11.300 TL) destek verileceği hesaplanırken, bu sayede çalışan anneler, çocuklarına en iyi şekilde bakarken iş hayatındaki başarılarını da sürdürebilecekler.

tll

ANNEYE BAKICI DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

 0-24 aylık çocuğu olan, ilk etapta üç büyük ilde açılacak olan başvurular, SSK'lı olarak tam zamanlı çalışan anneler sağlanacak. Bakıcılarda ise birkaç şart aranmakta. 18 yaşını doldurmuş, 0-36 ay çocuk bakımı eğitimi almış, lise/üniversitede çocuk bakıcılığı bölümü mezunu ve bakacağı çocukla aynı adreste ikamet eden kişi bakıcı desteğinden faydalanacak.

tl

DESTEK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

En kısa süre içerisinde hayata geçirilecek olan proje kapsamında başvuruların Mayıs ayının ortası ve Haziran ayında başvuruya açılacağı tahmin edilirken, uzmanların konu ile alakalı yorumları da devam ediyor. Halihazırda bir bakıcısı olan annelerinde yukarıdaki şartları karşılayan bakıcılar için de bu destekten yararlanma imkanı sunulacak.

Annelere, devletin desteğiyle hem çocuklarına daha iyi bakabilecekleri bir ortam sağlanırken, hem de iş hayatındaki başarılarını sürdürebilmeleri adına umut ışığı olan bu destek,