Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,37 -0,38%
EURO
34,8 -0,07%
ALTIN
2.383,54 -1,12%

Mayıs ayında doğalgaz şaibesi: Zam yok, ama faturalara 150 TL eklenecek!

Mayıs ayı doğalgaz fiyat tarifesi ile alakalı açıklama Bakan Bayraktar tarafından açıklandı. Öte yandan indirimli doğalgaz ile alakalı detaylar da açıklamalarda yer aldı

Yayın Tarihi: 19.04.2024 15:00
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 15:00

Mayıs ayında doğalgaz şaibesi: Zam yok, ama faturalara 150 TL eklenecek!

Her ayın başında BOTAŞ tarafından aylık doğalgaz zammı değerlendirmesi sunuluyor. Milyonlarca doğalgaz kullanıcısı birey, bir süredir zam almayan doğalgaz fiyatlarının ne zaman artacağı konusunda endişeli bekleyişine devam ederken, Bakan Bayraktar tarafından yapılan değerlendirmede Mayıs ayında herhangi bir zam beklentisinin oluşmadığı belirtildi. 

Bakan Bayraktar sabah saatlerinde bir televizyon programında yaptığı açıklama ile milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren müjdeyi verdi. Geçtiğimiz aylarda TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın yaptığı açıklamasında seçim akabinde enerji tüketimine zam geleceği vurgusu yapılmıştı. Seçim sonrasında elektrik ve doğalgaza %400 zam ihtimali uzmanlar tarafından açıklanırken, Bayraktar tarafından bugün yapılan açıklama yüreklere su serpti. 

tll

DOĞALGAZA MAYIS ZAMMI

Mayıs ayında doğalgaz fiyatlarında herhangi bir zam yapılmayacağı duyurusu yaptı. Yapılan bu açıklama özellikle de son dönemlerde artan enflasyon ve zamlar sebebiyle doğalgaz fiyatlarında da artış yapılacağı endişelerini ortadan kaldırmış oldu. Başkan Bayraktar tarafından yapılan açıklamada ''Mayıs ayında doğalgaz fiyatlarında herhangi bir zam yapılmayacaktır. Halkımızın refahı her şeyden önemlidir. Enflasyon rakamlarının artmaya devam ettiği günümüzde vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız'' dedi. 

tll

Hükümet tarafından doğalgaz fiyatlarının istikrara kavuşturması amacı ile çalışmaların devam ettiği belirtilirken, halkın refahını korumak adına gerekli adımların atıldığı bu zam haberi ile ispatlanmış oldu. Brent Petrol fiyatlarının 87- 88 dolara sabitlendiği şu günlerde doğalgazda yukarı yönlü hareket başladığını sözlerine ekleyen Bayraktar, bu artıştan bağımsız olarak hareket edemeyeceklerini belirtirken en uygun şekilde vatandaşa nasıl destek verebilecekleri konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Zor süreçlerden geçilmesine rağmen Nisan'da da zam yapılmadığını belirten Bayraktar, Mayıs ayında da zam beklentisinin olmadığını ancak yaşanacak gelişmelere göre değerlendirmeye alınacağını sözlerine ekledi

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ UYGULAMASI BİTTİ

Geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjdede 1 aylık bedava doğalgaz ve 1 sene boyunca da indirimli doğalgaz müjdesi verilmişti. Bu kapsamda 1 senelik sürecin sonuna gelinirken, ücretsiz doğalgaz uygulamasının sona ereceği belirtildi. 

Doğalgaz Mayıs tarifesinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak iken 25 Metreküp indirimin sona ermesi faturalara artı olarak yansıyacağı belirtildi.