Marmaris'te kılıç balığını sahile çıkaran kişiye idari para cezası

Marmaris'te denizde yüzen mavi merlini kuyruğundan çekip karaya çıkaran kişi, tanık ifadeleri ve görüntülerle tespit edilip 6/2 Tebliğ kapsamında idari para cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 18.07.2026 19:08
Güncelleme Tarihi: 18.07.2026 19:27

Marmaris'te kılıç balığını sahile çıkaran kişiye idari para cezası

Marmaris'te kılıç balığını sahile çıkaran kişiye idari para cezası

Olay ve müdahale

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde, yüzme şamandıralarının bulunduğu bölgede denizde yüzen bir mavi merlin (kılıç balığı) kuyruğundan çekilerek karaya çıkarıldığı yönünde yapılan ihbar üzerine ekipler harekete geçti.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı'na bağlı TCSG-310 Bot Komutanlığı ekipleri ve Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olay yerine giderek inceleme yaptı. Yapılan tespitlerde balığın yüzme şamandıraları içerisinde karaya çıkarıldığı belirlendi.

Soruşturma ve uygulanan işlem

Tanık ifadeleri ile olay anına ait görüntülerin incelenmesi sonucu, balığı karaya çıkaran şahıs kısa sürede tespit edildi. İfadesi alınan şahıs hakkında, Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 6/2 Numaralı Tebliğ hükümleri kapsamında idari para cezası uygulandı.

Değerlendirme

Olay, deniz yüzeyinde güvenlik ve koruma alanlarına yakın davranışların denetiminin önemini vurguluyor. Tanık beyanları ve görüntü kayıtlarının kullanılması, olayın hızlı ve etkin şekilde aydınlatılmasını sağladı. Uygulanan idari yaptırım, mevzuatın ihlallerine karşı kolluk ve idari kurumların iş birliğiyle yürütülen denetim süreçlerinin sonuç verdiğini gösteriyor.

Önemli bilgi: Olayla ilgili yetkili kurumlar, amatör avcılık kurallarına uyulmasının deniz güvenliği ve türlerin korunması açısından önemine dikkat çekti.

MARMARİS’İN İÇMELER MAHALLESİNDE DENİZDE YÜZEN KILIÇ BALIĞINI KUYRUĞUNDAN ÇEKEREK KARAYA ÇIKARDI...

MARMARİS’İN İÇMELER MAHALLESİNDE DENİZDE YÜZEN KILIÇ BALIĞINI KUYRUĞUNDAN ÇEKEREK KARAYA ÇIKARDI, SAHİL GÜVENLİK KISA SÜREDE TESPİT EDİP CEZA UYGULADI.

MARMARİS’İN İÇMELER MAHALLESİNDE DENİZDE YÜZEN KILIÇ BALIĞINI KUYRUĞUNDAN ÇEKEREK KARAYA ÇIKARDI...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.