Moloz dökümü kamerayla belirlendi:
Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediyenin kurduğu kamera sistemi, çöp konteyneri yanında moloz bırakan kişinin tespit edilmesini sağladı. Olayın yaşandığı yer Çamdibi Mahallesi 225 Sokak olarak kayda geçti.
Uygulama ve yaptırımlar:
Marmaris Belediyesi, eski mobilya, bahçe atıkları ve moloz gibi evsel nitelik taşımayan atıkların sokaklara rastgele bırakılmasını yasaklayarak bu tür atıkların belirlenen günlerde belediye ekipleri tarafından toplanacağı bir uygulama başlatmıştı. Kaçak dökümlerin önüne geçebilmek amacıyla birçok noktaya kamera sistemi yerleştirildi ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı duyuruldu. Buna rağmen bazı vatandaşların kuralları ihlal etmesi üzerine zabıta ekiplerinin denetimleri sıkılaştırıldı.
Atık yönetimi çağrısı:
Son vaka kapsamında, söz konusu kişi hakkında 2 Haziran 2026 tarih ve 70 sayılı Marmaris Belediyesi Zabıta Emir ve Yasakları Yönetmeliği’nin 282. maddesi gereğince idari yaptırım tutanağı düzenlendi. Belediye yetkilileri, Marmaris’in temiz kalmasının yalnızca belediyenin değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak duyarlılık çağrısında bulundu.
Yetkililer ayrıca, moloz ve benzeri atıkların Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilbelde’de bulunan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisine götürülmesi gerektiğini belirtti. Belirli miktardaki hacimli atıkların ise Marmaris Belediyesi’ne önceden bildirilmesi halinde ekipler tarafından bulunduğu yerden alınabileceği hatırlatıldı. Zabıta ekipleri ihlallerin tespit edilmesi halinde süreçleri takip etmeye devam ediyor.
MUĞLA'NIN MARMARİS İLÇESİNDE ÇÖP KONTEYNERİNİN YANINA MOLOZ DÖKEN BİR KİŞİ, BELEDİYENİN KAMERA SİSTEMİYLE TESPİT EDİLİRKEN, KURALLARA AYKIRI DÖKÜM YAPAN ŞAHSA İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI.