Marmaris'te Hıdırellez Şenliği Halk Plajında Kutlandı

Marmaris halk plajında düzenlenen Hıdırellez Şenliği'nde vatandaşlar dilek ağacına not astı, ateş üzerinden atladı; Başkan Acar Ünlü etkinlikte yer aldı.

Yayın Tarihi: 06.05.2026 12:16
Güncelleme Tarihi: 06.05.2026 12:19

Marmaris'te Hıdırellez Şenliği Halk Plajında Kutlandı

Marmaris'te Hıdırellez Şenliği Halk Plajında Kutlandı

Marmaris'te düzenlenen geleneksel Hıdırellez Şenliği, ilçe halk plajında gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Marmaris Belediyesi'nin organize ettiği geceye katılanlar, yöresel ritüelleri coşkuyla yerine getirdi.

Etkinlik ve ritüeller

Halk plajında düzenlenen etkinlikte katılımcılar müzik eşliğinde dans etti, dileklerini yazarak belediye tarafından hazırlanan dilek ağacına astı ve yakılan ateşlerin üzerinden atladı. Bu uygulamalar, Hıdırellez geleneğinin görsel ve toplumsal yönlerini ön plana çıkardı.

Başkanın katılımı ve mesajı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de geceye katılarak ritüellere katıldı ve vatandaşlarla birlikte ateşin üzerinden atladı. Başkan Ünlü etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Hıdırellez hayırlı olsun, bolluk bereket getirsin. İnşallah barış dolu bir dünyada mutlu ve huzurlu bir biçimde yaşayalım. Marmaris’e de iyilikler getirsin. Bu akşam coşkumuza ortak olan herkese teşekkür ediyorum".

Katılım ve atmosfer

Etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş, geç saatlere kadar süren şenlikte gönüllerince eğlendi. Yerel düzeyde düzenlenen bu tür kutlamalar, toplumsal bağları güçlendirmenin yanı sıra kültürel geleneklerin yaşatılmasına katkı sağlıyor.

HIDIRELLEZ MARMARİS’TE SAHİLDE KUTLANDI

HIDIRELLEZ MARMARİS’TE SAHİLDE KUTLANDI

HIDIRELLEZ MARMARİS’TE SAHİLDE KUTLANDI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.