Marmaris’te güvenlik gündemi: huzur ve koordinasyona öncelik

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında Marmaris'te düzenlenen İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı, huzur, deniz güvenliği ve koordinasyonu öne çıkardı.

Yayın Tarihi: 08.10.2026 15:09
Güncelleme Tarihi: 08.10.2026 15:09

Marmaris’te güvenlik gündemi: huzur ve koordinasyona öncelik

Toplantı Marmaris'te yapıldı:

Muğla genelinde huzur ve güven ortamının devamlılığını sağlamak amacıyla düzenlenen İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında Marmaris Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda il genelindeki asayişin korunmasına yönelik geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

odak konular ve alınan önlemler:

Gündemde, kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadelede kararlılığın sürdürülmesi, kıyı ve deniz güvenliğine yönelik denetimler ile kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi vardı. Katılımcılar, denetimlerin etkinliğinin artırılması ve bilgi paylaşımının hızlandırılması yönünde mutabakata vardı.

Toplantıda ayrıca sahada uygulanan tedbirlerin etkinliği, ihbar ve önleme mekanizmalarının işlerliği ile kamuoyunun güven duygusunun korunmasına yönelik iletişim stratejileri ele alındı. Özellikle yaz sezonunda deniz ve kıyı güvenliği önlemlerinin öncelikli olduğu vurgulandı.

vali akbıyık'ın vurgusu:

Vali Dr. İdris Akbıyık, Muğla’nın huzurunun ve kenti ziyaret edenlerin güvenliğinin öncelikli olduğunu belirtti. Akbıyık, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin 7/24 esasına göre tam bir koordinasyon içinde sahada çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Toplantı sonucunda kurumlar arası iş birliğinin devamı ve sahadaki denetim faaliyetlerinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Yetkililer, alınan tedbirlere ilişkin uygulama takibini sıkı tutacaklarını bildirdi.

MUĞLA GENELİNDE HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK AMACIYLA DÜZENLENEN İL ASAYİŞ VE...

MUĞLA GENELİNDE HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK AMACIYLA DÜZENLENEN İL ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI, MUĞLA VALİSİ DR. İDRİS AKBIYIK BAŞKANLIĞINDA, MARMARİS SAHİL GÜVENLİK GÜNEY EGE GRUP KOMUTANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.