Marmaris'te esnaf Kapalı Çarşı'nın üzerinin açılmasını protesto etti

Marmaris Kapalı Çarşı esnafı, belediyenin düzenlemeleri ve gölgeliklerin kaldırılmasını protesto ederek ekonomik kayıplar ve çifte standart iddialarını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 24.06.2026 13:50
Güncelleme Tarihi: 24.06.2026 14:48

Marmaris'te esnaf Kapalı Çarşı'nın üzerinin açılmasını protesto etti

Marmaris'te Kapalı Çarşı esnafı yürüyüşle belediye uygulamalarını protesto etti

Marmaris Kapalı Çarşı esnafı, Marmaris Belediyesince hayata geçirilen çarşı düzenlemeleri ve gölgeliklerin kaldırılması nedeniyle yaşadıkları ekonomik kayıpları gerekçe göstererek protesto yürüyüşü düzenledi. Eylem Marmaris Atatürk Meydanı'nda başladı ve basın açıklamasının ardından belediye binası önünde devam etti. Eylem sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi ve polis ekipleri gruba müdahalede bulundu.

Protestonun nedenleri

Esnaf temsilcileri, uygulamaların yaklaşık bir yıldır mağduriyete yol açtığını öne sürerek, işletmeler üzerindeki gölgelik ve benzeri yapıların kaldırılmasının müşteri yoğunluğunu önemli ölçüde azalttığını savundu. Temsilciler, üstü kapalı alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin olumsuz hava şartlarından daha az etkilendiğini, kendilerinin ise iş yapamaz hale geldiğini belirtti.

Esnafın ortak bildirisi şunları içeriyordu: "Bugün burada kendi emeğimize, alın terimize ve ekmeğimize sahip çıkmak için toplandık. Amacımız kavga etmek değil, adaletli uygulamalar içerisinde çalışabilmek, ekmeğimizi kazanabilmek ve ailemizi geçindirebilmektir."

Tenteler konusunda çifte standart iddiası

Esnaf temsilcileri, tente uygulamalarında çifte standart olduğunu iddia etti. Buna göre Kordon Caddesi'ndeki bazı işletmelerin tente kullanabildiği, ancak Kapalı Çarşı çevresindeki işletmelere aynı iznin verilmediği ifade edildi.

Eylem süreci ve müdahale

Basın açıklamasının ardından grup Atatürk Meydanı'ndan Marmaris Belediyesi hizmet binasına kadar yürüdü ve yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar atıldı. Belediye binası önünde protestocular ile kolluk kuvvetleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı; yetkililerin müdahalesiyle durum kontrol altına alındı ve eylem belediye binasının yan tarafında bir süre daha devam etti.

Talepler ve hukuki seçenekler

Esnaf temsilcileri sorunlarının çözümü için Marmaris Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Esnaf Odası ile çeşitli milletvekilleri ve yetkililerle görüştüklerini belirtti. Temsilciler, taleplerinin yeterince karşılık bulmadığını düşündüklerini ve haklarını hukuki yollarla aramaya devam edeceklerini kaydetti.

Sonuç olarak, esnafın iddiaları yerel ticaret dinamikleri ve turizm hareketliliği üzerinde doğrudan etkiler taşıdığını öne sürüyor; taraflar arasındaki iletişim ve uygulamaların uyumlu hale getirilmesinin bölge ticareti açısından önem taşıdığı vurgulanıyor.

GRUP ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

GRUP ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

POLİS BELEDİYE BİNASI ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.