30 Ağustos törenleri Marmaris'te başladı:
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yılı, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunumu ile başladı. Sabah saatlerinde ilçe protokolü ve askeri yetkililer Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek tören programını başlattı.
Resmi program ve tebriklerin kabulü:
Günün ilk bölümünde Marmaris Kaymakamlığı, Aksaz Garnizon Komutanlığı ve Marmaris Belediyesi çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Ardından Kaymakam Nurullah Kaya, Aksaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Hamdi Abanoz ve Belediye Başkanı Acar Ünlü ile birlikte kaymakamlık binasına geçilerek tebrikler kabul edildi.
Tebrik kabulünün tamamlanmasının ardından törenler Atatürk Meydanı ve Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde devam etti; protokol üyeleri ve gelen vatandaşlar araç üzerinden halkın bayramını kutladı.
Askeri ritüeller ve kültürel etkinlikler:
Aksaz Deniz Üs Komutanlığı askeri bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı katılımcılara iletildi. Silahlı Kuvvetler adına yapılan konuşmanın ardından şiirler okundu ve Aksaz Askeri Bandosu bir konser verdi.
Tören, jandarma, Aksaz Deniz Üssü, emniyet personeli, okullar ile spor kulüplerinin katıldığı geçit töreniyle sona erdi. Programda yer alan konuşmalarda günün anlam ve önemi vurgulandı.
Halka açılan askeri gemiler ve akşam programı:
Etkinlikler kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Bora Marmaris Gümrüklü Limanı'nda, Güney Ege Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı TCSG 904 ise Marmaris Belediye İskelesi'nde vatandaşların ziyaretine açıldı.
Günün ilerleyen saatlerinde program saat 20.30'da Ketenci Otel önünden başlayacak fener alayı ile devam edecek. Fener alayının ardından saat 21.00'de Atatürk Meydanında Yüksek Sadakat konseri düzenlenecek. Ayrıca saat 19.00'da Türkmenistan Parkı'nda Prof. Dr. Barış Doster tarafından "Büyük zaferden, büyük umuda" başlıklı 30 Ağustos ve Cumhuriyet konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Törenlere Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Aksaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Hamdi Abanoz, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Alper Ersan, Belediye Başkanı Acar Ünlü, ilçe kurum ve kuruluş müdürleri, gazi ve şehit yakınları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 104. YILI MUĞLA’NIN MARMARİS İLÇESİ ATATÜRK MEYDANI'NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNUMU, KAYMAKAMLIK BİNASINDAN DÜZENLENEN TEBRİKAT PROGRAMI VE GEÇİT TÖRENİYLE KUTLANMAYA BAŞLANDI.