Marmaris Halk Plajı'nda çiçekli masa kentin simgeleri arasına girdi
Muğla'nın Marmaris ilçesi, deniz ve güneşin yanı sıra yerel simgeleriyle de öne çıkıyor. Marmaris Halk Plajı'nda yer alan çiçekli masa, güvercinlerin ardından kentin sembolleri arasına girdi ve yerli ile yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.
Masanın özellikleri ve konumu
Yaz kış aynı plajda, mevsime göre farklı noktalarında görülen masa, rengarenk çiçekleriyle sahile ayrı bir görsellik katıyor. Ziyaretçilerin fotoğraf çekmek için uğrak noktası haline gelen masa, Marmaris'in doğal dokusuna insan dokunuşunun nasıl değer kattığını gösteriyor.
Masanın kurucusu: Ali Parlak
Çiçekli masayı kuran 72 yaşındaki emekli grafik tasarımcı Ali Parlak, yaklaşık 20 yıldır Marmaris'te yaşadığını ve masasını 10 yıldır çiçeklerle süslediğini belirtiyor. Parlak, yaz ve kış aylarında plajda farklı noktalarda bulunduğunu, masasının çevreye pozitif enerji verdiğini söylüyor.
Parlak, yaşam öyküsünü şöyle özetliyor: 'Grafik tasarımcıyım, 35 sene reklamcılık ve grafik tasarım yaptım. Daha sonra peyzaj ve bahçe işleriyle uğraştım, sonra emekli oldum. 72 yaşındayım, şimdi hayatımı yaşıyorum. 20 yıldır Marmaris’teyim. Yaz kış burada masamda hep çiçek olur. Şu an oturduğum yer kışlık alanım, yazın ise yaklaşık 50 metre ileride oturuyorum. Çok ilgi çekiyor, çevreye pozitif bir enerji veriyor. Ben huzuru masamda buldum, mutluyum. Ticaret, para, hesap hepsini kapattım. Bugün bana günde 100 bin TL verseler yine çalışmam. Yıllarca çalıştım, o işi kapattım. Şimdi gençler çalışacak, iş onların hakkı. Biz belli bir yaştan sonra geri çekilmek zorundayız.'
Toplumsal etki ve günlük yaşam
Çiçekli masasında termosundaki çayını içerek Karadeniz müzikleri dinlediğini ve balık tuttuğunu söyleyen Parlak, tuttuğu balıkları torunlarına ve çevredeki çocuklara verdiğini ifade ediyor. Parlak, 'Burada benim balıklarım var. Arkadaşlarımın torunları, komşuların çocukları gelir. "Ali dede balık var mı" derler, ben de onlara balık veririm. Ama son 14 gündür hiç balık yok. Balık komple Marmaris koyundan çekildi, tekrar gelir mi bilmiyoruz' diyor.
Uluslararası ilgi
Parlak, çiçekli masanın uluslararası ilgi gördüğünü belirtiyor; geçen yaz sezonunda 12 ülkeden turistin gelip fotoğraf çektiğini, Çinli bir televizyon ekibiyle röportaj yaptığını ve Almanya'da bir gazetede haberi çıktığını anlatıyor. Parlak, bu ilgiden memnun olduğunu ve masanın kente katkı sağladığını vurguluyor.
Çiçekli masa, Marmaris'te insanlar arasında yeni dostluklar ve paylaşımlar başlatan, plaj ortamına pozitif enerji katan bir unsur olarak öne çıkıyor.
MARMARİS HALK PLAJININ SİMGESİ HALİNE GELEN ÇİÇEKLİ MASA