Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Marketten yoğurt alanlara kötü haber! Onlar artık satılamayacak

Yarım kilodan büyük yoğurtların satışı yasaklanacak! Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 12.02.2024 11:20
Güncelleme Tarihi: 12.02.2024 11:20

Marketten yoğurt alanlara kötü haber! Onlar artık satılamayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde önemli bir değişikliğe giderek, fermente süt ürünleri kategorisinde satışa getirilebilecek ambalaj büyüklüğünü sınırladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt, artık en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya sürülebilecek.

meyveli yoğurt satışı yasaklanacak mı

10 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe giren bu düzenleme, Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile gerçekleştirildi. Buna göre, bu ürünlerin büyük ambalajlarla satışının yasaklanmasıyla, tüketicilerin daha küçük ve kontrollü miktarlarda ürün satın alması hedefleniyor.

yarım kilodan büyük yoğurt satışı yasaklanacak

Tebliğdeki değişiklikler sadece ambalaj büyüklüğüyle sınırlı kalmayıp, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca belirlenen bir sınıra çekilmesini içeriyor. Bu düzenlemelerin amacı, taklit ve tağşiş ile tüketicilerin yanıltılmasını engellemek ve gıda güvenliğini artırmak.

Bu yeni kısıtlamaların, hem üreticilerin hem de tüketicilerin daha bilinçli ve güvenilir gıda seçimleri yapmalarına katkı sağlaması bekleniyor.