![Marketten alırken hiç bakmıyoruz! Böyle görünen ıspanaklar zehirli çıkıyor: Asla pişirmeyin](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/marketten-alirken-hic-bakmiyoruz-boyle-gorunen-ispanaklar-zehirli-cikiyor-asla-pisirmeyin-1200-823624.jpg)
Ispanak sinirlerin gevşemesine ve zihnin genç kalmasına yardımcı olur. Ispanak yemekleri yenilebilir olduğu sürece bir günde pişirilmelidir. Tekrar ısıtılmaması gerekli olan sebze yemeklerinden birisidir. Çünkü, ıspanak ısıtıldığında zehirli hale gelebilir.
Açık havada saklanmaması gereken ve pişirildikten hemen sonra da buzdolabına konulmaması gereken ıspanağı temizlemenin bazı pratik yollarını gıda uzmanlarının tavsiyelerine uyarak sizler için derledik. İşte ıspanağın nasıl yıkanacağına dair bazı ipuçları.
Ispanak nasıl yıkanmalı? Ispanak temizliği için bazı ipuçları nelerdir?
- En temel kural ıspanağı önce avucunuzda tutup köklerini kesmektir.
- Daha sonra büyük bir kaseyi yarısına kadar soğuk suyla doldurun ve kalan ıspanakları bu kasenin içine batırın.
- 5 dakika bekletin. Daha sonra yarım bardak beyaz sirke ekleyin. 8 dakika daha suda bekletin.
- Bekleme işlemi bittiğinde leğenin içinin tamamen kumla dolu olduğunu göreceksiniz. Suyu boşaltın ve aynısını yapın.
- Leğenin dip kısmında kum kalmayana kadar işlemi tekrarlayın, ardından ıspanağı yemeğinize hazırlayın.