Olayın gelişimi
Hatay'ın Antakya ilçesi Alazı Mahallesi Eski İskenderun Yolu üzerinde, 8 Ekim 2026 tarihinde saat 14.10 sıralarında meydana gelen olayda, hafif ticari aracını market alışverişi için çalışır halde bırakan Barış Ertaş, alışverişini tamamlayıp dışarı çıktığında aracının yerinde olmadığını fark etti.
Kamera görüntüleri ve şüphelinin davranışı:
Marketin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, marketten çıkan bir kişinin park halindeki aracı çevresinde bir süre dolaştığı, aracı kendi malıymış gibi görüp çalışır vaziyette araca binerek uzaklaştığı anlar yer aldı. Görüntülerde şüphelinin araca binip sürmeye başlaması açık şekilde izlenebiliyor.
Polis müdahalesi ve yakalama:
İhbar üzerine harekete geçen Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri çalışma sonucunda çalınan aracı yaklaşık bir saat içinde tespit ederek sahibine teslim etti. Olayın şüphelisi Ö.Ş., marketin önünde çalışır vaziyette çaldığı araçla kaza yapmasının ardından yakalandı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yetkililer, olayın kısa sürede çözülmesinde güvenlik kamera görüntüleri ve polis ekiplerinin hızlı müdahalesinin belirleyici olduğunu vurguladı.
Araç sahibinin ifadeleri:
Aracına kısa sürede kavuşan Barış Ertaş, polis ekiplerine teşekkür ederek şunları söyledi: "Market alışverişi yapmak için durdum. Dışarı çıktığımda arabamın yerinde olmadığını gördüm. Hemen polis ekiplerini aradım. Sağ olsunlar, hemen yardımcı oldular ve ilgilendiler. Aynı gün içerisinde, yaklaşık bir saat içinde arabamı bulup bana teslim ettiler. Arabadan ayrılıp markette yaklaşık 5 dakika kaldım. Ben alışveriş yaparken şahıs da marketten çıkmış. Arabayı çalışır vaziyette görünce binip gitmiş. Arabamı aynı gün içerisinde buldukları için Hatay İl Emniyet Müdürümüze ve polis teşkilatına çok teşekkür ederim."
OLAY ANI