Mardin'de Türk Mutfağı Haftası Etkinliği
Mardin, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkileyici bir etkinlikte yöresel lezzetlerini tanıttı. Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sabancı Kent Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, coğrafi işaretli yemeklerin yanı sıra birçok farklı tatlı ve içecek de sergilendi.
Tanıtılan Yöresel Lezzetler
Etkinlikte, kaburga dolması, ikbebet, kibe, irok, dobo, incasiye, alluciye, kahiye ve harire gibi yöreye özgü yemeklerin yanı sıra badem şekeri, leblebi, kişniş, sumak ve reyhan şerbeti gibi toplamda 47 çeşit geleneksel lezzet hazırlandı. Valiliğin katkılarıyla bu çeşitler, ziyaretçilere sunuldu.
İlgililer Etkinlikte Bir Araya Geldi
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, etkinlikte 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan ve İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ile birlikte stantları gezdi. Katılımcılar, Mardin'in yöresel lezzetleri hakkında bilgi aldı.
Kültürel Mirasın Önemi
Vali Akkoyun, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen bu etkinliğin önemine vurgu yaptı. Mardin'in farklı etnik yapılarının uzun yıllardır bir arada yaşadığını belirten Akkoyun, bu birlikteliğin yöresel lezzetlere de yansıdığını söyledi.
Akkoyun, "Yüzyıllardır bu birlik, beraberlik ve kardeşlik, bir kültürel mirası da beraberinde getirmiştir. Bu yemekleri gördükçe Mardin'in ne kadar değerli bir şehir olduğunu ve önemli bir kültürün içinde bulunduğumuzu bir kez daha hissediyoruz. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Mardin'de yaşayan vatandaşlarla birlikte kültürümüzü yaşatmaya gayret edeceğiz," ifadelerini kullandı.
Mardin'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte, yöreye özgü yemekler tanıtıldı. Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Sabancı Kent Müzesi'nde coğrafi işaretli lezzetlerin bulunduğu kaburga dolması, ikbebet, kibe, irok, dobo, incasiye, alluciye, kahiye ve harire gibi yemek ve tatlıların yanı sıra badem şekeri, leblebi, kişniş, sumak ve reyhan şerbeti gibi 47 çeşit yemek, tatlı ve içecek hazırlandı.
Mardin'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte, yöreye özgü yemekler tanıtıldı. Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Sabancı Kent Müzesi'nde coğrafi işaretli lezzetlerin bulunduğu kaburga dolması, ikbebet, kibe, irok, dobo, incasiye, alluciye, kahiye ve harire gibi yemek ve tatlıların yanı sıra badem şekeri, leblebi, kişniş, sumak ve reyhan şerbeti gibi 47 çeşit yemek, tatlı ve içecek hazırlandı.