Mardin’in Geleneksel Tatları Sinop’ta Uygulamalı Workshop ile Tanıtıldı
Güneydoğu Anadolu’nun köklü mutfak kültürü, Karadeniz’de düzenlenen uygulamalı bir etkinlikle Sinop’ta tanıtıldı. Etkinlik, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği iş birliğinde gerçekleştirildi ve öğrenciler ile akademisyenleri Mardin mutfağıyla buluşturdu.
Uygulamalı eğitim ve hazırlanan lezzetler
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, alanında deneyimli şeflerin rehberliğinde Mardin mutfağının simge yemeklerini uygulamalı olarak hazırladı. Eğitim kapsamında öne çıkan yemekler arasında lebeniye çorbası, etli bulgur pilavı ve zerde yer aldı. Öğrenciler hem yöresel mutfak kültürü hakkında bilgi edindi hem de geleneksel pişirme tekniklerini birebir deneyimleme imkânı buldu.
Hazırlanan Mardin yöresel yemekleri, yaklaşık bin kişilik olarak Öğrenci Yaşam Merkezinde üniversite personeli ve öğrencilere ikram edildi.
Katılımcılar ve değerlendirmeler
Programa Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Bilgin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Bayrak da katıldı. Etkinlik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasibe Yazıt koordinasyonunda düzenlendi.
Etkinlikte ayrıca Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği Başkanı Muzaffer Elik, Sinop Şube Başkanı Handan Yılmazer Turan, Dernek Genel Sekreteri Yüksel Kalyoncu ve Deniz Ürünleri İşletmecisi Deniz Akpınar hazır bulundu.
Değerlendirmelerde, bu tür uygulamalı çalışmaların öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırdığına ve Türkiye’nin farklı yörelerine ait gastronomi mirasının yaşatılması ve tanıtılması açısından önemli katkılar sunduğuna dikkat çekildi.
SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ İLE SİNOP VE SİNOPLULAR GASTRONOMİ DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİNDE, MARDİN MUTFAĞININ ÖZGÜN LEZZETLERİNİ TANITMAK VE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA UYGULAMALI WORKSHOP ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.