DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.790.571,35 1,44%

Mardin'deki çocuk skandalına ilişkin valilikten açıklama

Mardin’de, 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğlu, ailelerinin isteğiyle nişanlandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilgili inceleme başlattı. Mardin Valiliği ise çocukların koruma altına alındığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 17:36
Güncelleme Tarihi: 16.10.2023 17:36

Mardin'deki çocuk skandalına ilişkin valilikten açıklama

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan U.A. ve R.A., doğdukları günden beri aileleri tarafından birbirlerine söz verildi. Beşik kertmesi yapılan çocuklar, henüz 8 ve 9 yaşındayken aile arasında düzenlenen bir törenle nişanlandı.

Törende, çocukların ellerine yüzük takılırken, aileler de mutluluklarını dile getirdi. Törenin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, büyük bir tepki topladı. Birçok kullanıcı, çocukların yaşlarına uygun olmayan bir şekilde evlendirilmeye zorlandığını, çocuk haklarının ihlal edildiğini ve çocuk istismarına göz yumulduğunu belirtti.

Sosyal medyadaki tepkiler üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINDI

Mardin Valiliği de yaptığı açıklamada, olayın duyulması üzerine harekete geçtiklerini ve çocukların koruma altına alındığını bildirdi.

Valilik,"Kızıltepe ilçemizde yaşanan ve bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan `küçük yaşta nişanlandırma´ konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak; Valiliğimizce, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğümüzce ivedilikle konunun araştırılması talimatı verilmiştir. Söz konusu çocuklarımıza yönelik; geçici tedbir kararı alınarak, çocuklarımız koruma altına alınmıştır. Konuyla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Yazar
EDİTÖR

masallahd