Mardin'de darbedildiğini ve otomobille çarpıldığını iddia eden Neriman Çekin adalet çağrısı yapıyor
Olayın gelişimi ve mağdurun anlatımı
20 Haziran 2024 tarihinde meydana geldiğini belirttiği olayda 57 yaşındaki Neriman Çekin, gelini tarafından önce darbedildiğini, ardından otomobille üzerine sürülmeye çalışıldığını iddia etti. Çekin, saldırının ardından yaklaşık iki yıllık süreçte sorumluların tutuklanmadığını ve adaletin yerini bulmadığını söyledi.
Çekin, geliniyle uzun süre görüşmediklerini, düğünleri nedeniyle aralarında mesafe oluştuğunu anlattı: "Ben gelinimle görüşmüyordum. Kendi düğünlerini kendileri yaptılar, biz de gitmedik." Olay günü sabah saatlerinde kendilerine yönelik ağır hakaret içerikli aramalar aldığını ve bunun üzerine emniyete giderek şikayetçi olduğunu belirtti.
Emniyetten dönerken yolda karşılaştığını ve "önümü kestiler" ifadelerini kullanan Çekin, önce gelininin ve ablasının kendisine saldırdığını, saçından tutup darbettiklerini anlattı. O sırada orada bulunan bir kişinin müdahalesi olmasaydı hayatta olmayabileceğini söyledi: "Beni hem darbettiler hem de arabayla ezmeye çalıştılar."
Sağlık durumu, yargı süreci ve mağdurun talepleri
Çekin, saldırı sonrası hastanede yaklaşık altı buçuk saat ameliyatta kaldığını, toplamda beş ameliyat geçirdiğini ve ayağında platin olduğunu ifade etti. Ayrıca kolunu tam olarak kullanamadığını belirterek sağlık sorunlarının sürdüğünü dile getirdi.
Psikolojik olarak da etkilendiğini söyleyen Çekin, ikinci kez mahkemeye çıktığını ancak psikolojik durumunun ifadesini tam olarak vermesine engel olduğunu belirtti: "Ben sadece adalet istiyorum." Olay sırasında kendisine yönelik tehdidin de karakol tutanaklarında ve savcılık dosyasında yer aldığını vurguladı.
Avukat Gurbet Bilbay ise müvekkilinin yaşadığı saldırı sonrası adalet beklediğini belirtti. Bilbay, sokak ortasında darbedilip otomobille çarpılma sonucunda ağır yaralanan bir kişinin sorumlularının bir gün bile cezaevinde kalmamasına tepki gösterdi ve gelinin çocuğunun durumu gibi hususların suçun varlığını ortadan kaldırmayacağını ifade etti.
Değerlendirme
Çekin'in iddiaları, hem fiziksel hem de psikolojik zararların sürdüğünü, mağdurun adalet beklentisinin devam ettiğini gösteriyor. Dosyada kayıtlı tutanaklar ve ifadeler, mağdurun tehdit iddialarını içeriyor; adli sürecin nasıl ilerleyeceği ise yargı makamlarının değerlendirmesine bağlı.
Çekin ve avukatının talepleri, sorumluların yargı sürecinde hesap vermesi ve mağdurun maruz kaldığı zararın giderilmesine ilişkin talepleri içeriyor. Mağdurun ifadesi ve sağlık raporları, dosyanın seyrinde belirleyici olacak unsurlar olarak öne çıkıyor.
NERİMAN ÇEKİN