Mardin 1. Cadde’de kar sonrası temizlik ve yenileme çalışmaları sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 1. Cadde'de kar sonrası kaldırımları tazyikli suyla yıkayıp ahşap saksı ve çöp kutularını yenileyerek tarihi dokuyu koruma çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 11.01.2026 11:44
Güncelleme Tarihi: 11.01.2026 12:07

Mardin 1. Cadde’de kar sonrası temizlik ve yenileme çalışmaları sürüyor

Mardin 1. Cadde’de kar sonrası temizlik ve yenileme çalışmaları sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından yürütülen temizlik ve bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmaların öncelikli hedefi, kentin tarihi ve turistik alanlarında hem görünümü düzeltmek hem de vatandaşların güvenli ve temiz bir ortamda hareket etmesini sağlamaktır.

Çalışmanın kapsamı

Bu kapsamda, Mardin’in tarihi ve turistik noktalarından biri olan 1. Cadde'de kapsamlı temizlik yapıldı. Ekipler, kar yağışının ardından kaldırımlarda biriken kir ve kalıntıları tazyikli suyla yıkayarak temizledi. Kar sırasında zarar gören ahşap saksılar ve çöp kutuları yenilenirken, ihtiyaç duyulan alanlara yeni saksı ve çöp kutuları yerleştirildi.

Yapılan çalışmalarla amaç, sadece yüzey temizliği sağlamak değil; aynı zamanda tarihi dokunun korunması ve uzun vadede kent merkezinin daha düzenli, estetik ve kullanışlı hale getirilmesidir.

Esnafın değerlendirmesi

Çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Mardinli esnaf İbrahim Cihan, Artuklu'daki esnaf kimliğiyle süreci şu sözlerle değerlendirdi:

«Mardin Artuklu’da eski bir esnafım. Çok güzel bir kar yağdı. Allah’ın bereketi. Güzel çalışmalar yapıldı iş makineleri ile kar alındı. Daha sonrasında kaldırımların yıkanması da güzel bir hizmet oldu. Çalışmalardan dolayı ağaçların tekrar düzelmesi çöp kovalarının tekrar yerine konulması güzel oldu. Bunlar iyi bir hizmettir. Bunun için teşekkürlerimizi sunuyoruz»

Devam eden çalışmalar

Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, benzer temizlik ve yenileme çalışmalarının kent genelinde devam edeceğini belirtti. Yapılan açıklamada, planlı müdahalelerle hem günlük kullanım standardının yükseltilmesi hem de turistik değerlerin korunmasının hedeflendiği vurgulandı.

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİ, KENT GENELİNDE...

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİ, KENT GENELİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞININ ARDINDAN TEMİZLİK VE BAKIM ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

BU KAPSAMDA, MARDİN’İN TARİHİ VE TURİSTİK NOKTALARINDAN BİRİ OLAN 1. CADDE’DE KAPSAMLI BİR...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!