Manisa Dostlar Meclisi'nde kent gündemi:
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Dostlar Meclisi tarafından düzenlenen "Şehrimizi Konuşuyoruz" programında vatandaşlarla bir araya geldi. Programa Başkan Dutlulu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi danışmanları Gökhan Turhan ve Ahmet Tınazlı, Manisa Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının amacı, kentle ilgili merak edilen konuları ele almak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaktı.
Saha iletişimi ve kent gerçekleri:
Dutlulu, farklı meslek grupları ve mahallelerden gelen katılımcıların toplantıda bulunmasının kendisini memnun ettiğini belirtti. Eski ilçe belediye başkanlığı döneminden beri halkın içinde olmayı ve vatandaşın sesini dinlemeyi önemsediklerini vurguladı. Büyükşehir Belediyesinin 10. katından görünen manzaranın etkileyici olduğuna işaret eden Dutlulu, bu görüntünün şehrin tüm gerçeklerini yansıtmadığını; Şehzadeler başta olmak üzere bazı bölgelerde çarpık kentleşme sorunları bulunduğunu söyledi. Sosyal medyanın anlık iletişimde yardımcı olduğunu, ancak sokak ve mahallede bire bir temasın kent yönetimi için vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Dutlulu, sahada olunmasının belediye çalışmalarına doğrudan katkı sağladığını belirterek tartışmaya katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Turizmde adım adım strateji:
Başkan Dutlulu, Manisa'yı sanayi ve tarımın yanı sıra turizmle de ön plana çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Dutlulu, turistlerin bir anda gelmediğini; öncelikle kentin doğru şekilde tanıtılması ve merak uyandırılması gerektiğini belirterek, "Sadece bir tarihi eseri göstermekle turizm yapamazsınız. Gastronomiyi, eğlenceyi, tarihi ve kültürel değerleri bir bütün olarak sunmanız gerekiyor" dedi.
Dutlulu Manisa'nın gastronomi zenginliğine dikkat çekti: Manisa kebabı, odun köftesi ve diğer yöresel lezzetlerin turistleri çekmeye başladığını, bunun ziyaretçi ilgisini artırdığını söyledi. Kültür Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen TÜRSAB görüşmesinde turistlerin akşamları kentte neler yapacağı konusunun da gündeme geldiğini ve bu alanda eksiklikler tespit ettiklerini aktardı.
Dutlulu, kültürel etkinliklerin tanıtıma katkısını vurgulayarak düzenledikleri Goran Bregovic konserinin tek bir hesap üzerinden 8,5 milyon kişiye ulaştığını, bunun şehrin görünürlüğünü artırma amaçlı bir adım olduğunu kaydetti. "İlk hedefimiz günübirlik turları artırmak. Sonraki hedefimiz ise turistlerin Manisa'da konaklamasını sağlamak" sözleriyle turizm stratejisini özetledi. Kula'nın tarihi evleri ve jeoparkı ile Salihli gibi merkezlerin de ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti ve kültür-turizm kurumlarıyla ortak çalışmaların süreceğini dile getirdi.
Programın sonunda Manisa Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar, Başkan Dutlulu'ya teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU, MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELEREK KENTİN GELECEĞİ VE PROJELER HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU. MANİSA’YI SANAYİ VE TARIMIN YANI SIRA TURİZMLE DE ÖNE ÇIKARMAK İSTEDİKLERİNİ BELİRTEN BAŞKAN DUTLULU, "İLK HEDEFİMİZ GÜNÜBİRLİK TURLARI ARTIRMAK. SONRAKİ HEDEFİMİZ İSE TURİSTLERİN MANİSA’DA KONAKLAMASINI SAĞLAMAK" DEDİ.