Manisa'nın dinî ve kültürel yaşamı uluslararası sempozyumda masaya yatırılıyor

MCBÜ İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde 16-17 Ekim 2026'da düzenlenecek uluslararası sempozyum, Manisa'nın dini, sosyal ve kültürel hayatını disiplinlerarası inceleyecek.

Yayın Tarihi: 14.10.2026 08:42
Güncelleme Tarihi: 14.10.2026 08:42

Manisa'nın dinî ve kültürel yaşamı uluslararası sempozyumda masaya yatırılıyor

MCBÜ ev sahipliğinde uluslararası sempozyum

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenecek Uluslararası Geçmişten Günümüze Manisa’da Din ve Hayat Sempozyumu, 16-17 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlik, çok sayıda yerli ve yabancı akademisyeni Manisa'da bir araya getirecek.

Sempozyumun odağı ve katılımcı profili:

Sempozyumda Manisa'nın tarih boyunca dini, sosyal ve kültürel hayatına yön veren dinamikler disiplinlerarası bir perspektifle ele alınacak. Programda dini kurumlar, alimler ve ilim geleneği, din eğitimi ile modernleşme sürecinde din-toplum ilişkisi gibi başlıklar yer alıyor. Düzenleme kurulunda üniversitenin farklı akademik birimlerinden öğretim üyeleri görev alırken, bilim ve danışma kurullarında farklı ülkelerden akademisyenler bulunuyor.

Beklenen katkılar ve hedefler:

Sempozyumun onursal başkanlığını Prof. Dr. Rana Kibar, başkanlığını ise Prof. Dr. Halit Ev üstlenecek. Yetkililer, etkinliğin Manisa'nın dini ve kültürel mirasının bilimsel şekilde ortaya konmasına, yeni akademik çalışmaların teşvik edilmesine ve şehrin tarihi hafızasının güçlendirilmesine katkı sağlamasını hedeflediklerini belirtti.

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (MCBÜ) İLAHİYAT FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENECEK "ULUSLARARASI...

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (MCBÜ) İLAHİYAT FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENECEK "ULUSLARARASI GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MANİSA’DA DİN VE HAYAT SEMPOZYUMU", ÇOK SAYIDA YERLİ VE YABANCI AKADEMİSYENİ MANİSA’DA BULUŞTURACAK.

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.